Δεκάδες οι ξεχασμένοι νόμοι με εξωφρενικές διατάξεις και ποινές

Τιμωρούν από μεταμφιέσεις στις Απόκριες μέχρι τη φιλοξενία σε οικόπεδο!

Με αφορμή το νόμο του 1937 για την απαγόρευση εισόδου ανηλίκων σε κινηματογράφους, το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star εντόπισε κι άλλους  ...προπολεμικούς νόμους οι οποίοι είναι για γέλια και για κλάματα.

ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1924 ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΝΤΥΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ!

Είναι Απόκριες και επιλέγεις να ντυθείς αστυνομικός ή στρατιωτικός με πηλήκιο, βασιλιάς ή βασίλισσα με στέμμα! Κακώς! Γιατί αν κάποιος θελήσει να εφαρμόσει το νόμο 3144 του 1924, θα μπεις φυλακή για ένα μήνα!!!  

Αυτός είναι μόνο ένας από τους αναχρονιστικούς νόμους της χώρας μας. Όπως εξηγεί ο Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών Πάνος Λαζαράτος, «υπάρχουν πολλά απολιθώματα στην ελληνική ένομη τάξη. Αυτά αντιμετωπίζονται με δύο τρόπους. Ο πρώτος τρόπος είναι τα δικαστήρια, ο δεύτερος και πιο σημαντικός τρόπος είναι η δυνατότητα δημιουργίας νομοθετικών επιτροπών που θα καταργήσουν όλους τους παλαιούς νόμους και θα εντάξουν κάποιους σημαντικούς σε νέα, μοντέρνα νομοθετήματα». 

 "ΚΛΟΠΗ" ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΥΔΑΠ 

Αν για παράδειγμα ...κλέψεις νερό από υδραγωγείο ή από δίκτυο μεταφοράς και διανομής νερού της ΕΥΔΑΠ προβλέπεται να μπεις φυλακή από 3 μήνες έως και 5 χρόνια και να πληρώσεις πρόστιμο από 100.000 ευρώ έως 1 εκατομμύριο με βάση το Νόμο 2118 του 1993. Προσοχη! Αυτό ισχύει μόνο για το λεκανοπέδιο Αττικής. Στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας δεν αντιμετωπίζουν καμία απολύτως ποινή, καθώς δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο νόμο. 

Από το 2013 ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης είχε προτείνει να καταργηθούν όλοι οι νόμοι από το 1975 και νωρίτερα και οι υπόλοιποι να κωδικοποιηθούν. 

«Διάφοροι νόμοι παλαιότεροι προέρχονται από περιόδους που είχαμε στη χώρα μας δυστυχώς δικτατορικά καθεστώτα, μετά το 1936 και βεβαίως η επτάχρονη στρατιωτική δικτατορία 1967 - 1974 - 17 38 25 - Είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει»,  επισημαίνει επίσης ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών Σπύρος Βλαχόπουλος. 

ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1931 ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ! 

Με το νόμο 5101 του 1931 τιμωρείται η φιλανθρωπία! Όποιος ιδιώτης, επιτροπή ή σωματείο θελήσουν να βοηθήσουν διοργανώνοντας φιλανθρωπικό έρανο ή μπαζάρ, τιμωρούνται με φυλάκιση 3 έως 8 μηνών! Πολύ απλά οι γονείς του Παναγιώτη  - Ραφαήλ που ζήτησαν από τους πολίτες να βοηθήσουν, θα έπρεπε να τιμωρηθούν…  

ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1976 ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΕ ΑΚΤΙΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ

Με νόμο του 1976 τιμωρείται και η ...φιλοξενία! Όταν κάποιος έχει οικόπεδο χωρίς κτήριο και ...τολμήσει να φιλοξενήσει φίλους του σε σκηνές ή τροχόσπιτα, κινδυνεύει να μπει φυλακή για 6 μήνες και να πληρώσει 3.000 ευρώ. Επιτρέπεται η παραμονή μόνο μίας σκηνής ή ενός τροχόσπιτου! 

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top