O Ερντογάν δείχνει τα δόντια του στην Ελλάδα με μπαράζ από NAVTEX

51 παραβιάσεις από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη στο Αιγαίο

Ο Ερντογάν δείχνει τα δόντια του και πάλι στην Ελλάδα, προχωρώντας σε ένα πρωτοφανές μπαράζ από NAVTEX που δεσμεύουν το Αιγαίο. 

Όπως μετέδωσε από το Πεντάγωνο ο Κώστας Συμεωνίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ούτε μία ούτε δύο αλλά συνολικά έξι NAVTEX εξέδωσαν τις τελευταίες ώρες οι Τούρκοι, δεσμεύοντας ισάριθμες περιοχές σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ για να κάνουν ασκήσεις από αύριο μέχρι και την Παρασκευή! 

Οι περιοχές συγκεκριμένα είναι: 

-Στο Αιγαίο, αύριο Τετάρτη, έχουν προγραμματίσει ασκήσεις με πυρά μεταξύ Σκύρου και Λέσβου, αλλά και μεταξύ Χίου και Σάμου, πάντα σε διεθνή ύδατα.

-Έχουν δεσμεύσει επίσης για αύριο μια πολύ μεγάλη περιοχή μεταξύ Ρόδου, Καστελόριζου και νότια, για άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού τους, ενώ για μεθαύριο Πέμπτη προγραμματίζουν άσκηση με πυρά μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

-Εντός της κυπριακής ΑΟΖ έχουν εκδώσει μια NAVTEX για να κάνουν ασκήσεις με πυρά δυτικά της Μεγαλονήσου αύριο και μεθαύριο, καθώς και άλλη μία λίγο νοτιότερα, για άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού τους την Παρασκευή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top