Παπαγγελόπουλος: Δεν υπάρχει Ρασπούτιν, να ανοίξουν τα τηλέφωνά μου

«Είχα δίκιο πως η Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης»

«Αν κρίνω από τον ανελέητο και πρόστυχο πόλεμο που δέχομαι είχα δίκαιο πως το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης» δήλωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω στον ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Δεν ήταν λάθος μου ότι ενημέρωσα το Μέγαρο Μαξίμου πριν ενημερωθεί η Βουλή για το σκάνδαλο Novartis. Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν και μάλιστα από την προηγούμενη κυβέρνηση από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος ελέγχεται από την Επιτροπή της Βουλής για τέσσερα αδικήματα.

«Να ανοίξουν τα τηλέφωνα όλων όσοι εμπλέκονται»

Ο ίδιος κάλεσε «να ανοίξουν τα τηλέφωνα όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση» και πρόσθεσε: «Το πολύ πολύ να χάσω κανένα φίλο ή να έχω πρόβλημα με τη γυναίκα μου για κανένα σεξιστικό αστείο με κανένα φίλο μου. Δεν υπάρχει τηλεφώνημα με την κυρία Ράικου. Να ανοίξουν οι γραμμές και θα βρεθούν προ εκπλήξεως».

Ενόψει της έναρξης των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής, τόνισε: «Θα υπερασπίσω τον εαυτό μου, όχι μόνο για εμένα αλλά και για το καλό της Δικαιοσύνης, γιατί υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βγουν».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος έπλεξε το εγκώμιο στην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, λέγοντας ότι είναι μια «ασυμβίβαστη εισαγγελέας, που δεν δέχεται μύγα στο σπαθί της» και άρα ο ίδιος δεν θα μπορούσε να της ασκήσει πιέσεις.

Αιχμές για Αγγελή - Ράικου

Αναφερόμενος στους εισαγγελείς Ιωάννη Αγγελή και Ελένη Ράικου, είπε πως «ξεκίνησαν για να προφυλάξουν τους εαυτούς τους από τις δικές τους ευθύνες και βρήκαν εύκολο στόχο εμένα».

Μάλιστα, άφησε βαριές αιχμές για τον κ. Αγγελή, αναφερόμενος στο ταξίδι των Ελλήνων εισαγγελέων στη Βιέννη και σε συνάντηση που είχαν εκεί με Αμερικανούς συναδέλφους τους και στελέχη του FBI.

«Τα περί σκευωρίας δημιουργήθηκαν για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες κάποιων στο σκάνδαλο Novartis», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει Ρασπούτιν γιατί δεν υπήρχε λόγος να υπάρξει. Στόχος τους είναι να με φοβίσουν. Επειδή δεν φοβήθηκα και επειδή η δικογραφία είναι φιάσκο με έωλα στοιχεία προσπαθούν απεγνωσμένα να φτιάξουν κάτι».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε και στη σύσκεψη που είχε γίνει για το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στην περιβόητη επίσκεψη του Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο: «Άλλη μια απόδειξη ότι δεν υπάρχει τίποτα. Τι ανάγκη είχαμε να κάνουμε σύσκεψη στου Μαξίμου; Να μας πει ο Κοντονής για το περιεχόμενο της δικογραφίας που είχαμε στήσει εγώ και ο Τσίπρας; Έχει λογική; Δεν ξέρω αν ο Τζανακόπουλος πήγε στον Άρειο Πάγο. Αλλά αν πήγε είναι μια άλλη μια απόδειξη ότι δεν υπάρχει τίποτα. Δηλαδή πήγε ο Τζανακόπουλος στον Άρειο Πάγο για να μάθει από τρίτο ή τέταρτο χέρι για το στήσιμο της σκευωρίας από εμένα και τον Τσίπρα;».

Πώς έγινε η προσέγγιση με τον Αλέξη Τσίπρα

«Είχα και έχω πολλούς φίλους στη Νέα Δημοκρατία. Η συγκυρία τα έφερε να κατοικήσω δίπλα στο πατρικό σπίτι του κ. Τσίπρα. Αναπτύχθηκε μια φιλιά. Ήταν τιμητική η πρότασή που μου έκανε να συμμετάσχω στην κυβέρνησή του αν και είχα επιφυλάξεις. Δεν ήθελα να μπλεχτώ στην πολιτική. Ο Τσίπρας κάλπαζε προς την εξουσία τότε. Όλοι οι φίλοι μου από οποιαδήποτε παράταξη με παρότρυναν να αποδεχθώ. Μου έλεγαν να βάλω πλάτη και ότι με χρειάζεται ο τόπος. Και έτσι μπήκα στη κυβέρνηση Τσίπρα. Άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας μου έλεγαν μάλιστα ότι ήταν σημαντική η παρουσία μου στη κυβέρνηση», είπε ο πρώην υπουργός, απαντώντας στο πώς γίνεται να ήταν «και άνθρωπος της κυβέρνησης Καραμανλή και μέλος της κυβέρνησης Τσίπρα».

«Θεωρώ τον Κώστα Καραμανλη πολύ καλό άνθρωπο και πολύ καλό πολιτικό, δεν έχει διαταραχθεί η σχέση μας. Φρόντισα να διακόψω τις επαφές μαζί του μετά τη Novartis για να μη του δημιουργήσω πρόβλημα», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top