Θεσσαλονίκη: Αυτό είναι το λογότυπο για τα μακεδονικά προϊόντα

Για να ξεχωρίζουν από τα σκοπιανά προϊόντα που καπηλεύονται το όνομα

Στη Θεσσαλονίκη κυβέρνηση και εξαγωγείς ετοιμάζουν την καμπάνια για την ελληνική Μακεδονία με νέο λογότυπο για τα προϊόντα, ενώ το γαλλικό βέτο για την ένταξη στην ΕΕ  σπροκάλεσε κρίση και πρόωρες εκλογές στις 12 Απριλίου. Το πεζό γράμμα  «μ» είναι το νέο εμπορικό σήμα των μακεδονικών προϊόντων για να ξεχωρίζουν απότα σκοπιανά που καπηλεύονται το όνομα.

«Είναι  ένα μαθηματικό σύμβολο  το οποίο  είναι γνωστό σε όλη την υφήλιο, χρησιμοποιείται από όλους, είναι ένα σήμα κατατεθέν ελληνικό που δεν μπορεί να αντιγραφεί» εξηγεί για την επιλογή του «μ»,  που πλαισιώνεται  από την λέξη Μακεδονία και τη φράση  “the divine great land” δηλαδή «η θεϊκή σπουδαία γη», ο Στράτος Τσαχπίνης, γενικός διευθυντής εταιρίας επικοινωνίας.  

«Συνεπάγεται μια μεγάλη καμπάνια, θα μπει στις εκθέσεις που προβάλλονται τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος.   

ΣΚΟΠΙΑ: ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΣΤΙΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΒΕΤΟ

Στα Σκόπια  ετοιμάζονται για εκλογές  μετά το γαλλικό βέτο. Οι πολιτικοί αρχηγοί δεσμεύτηκαν για την  ευρωατλαντική πορεία της χώρας, αποφάσισαν να μπει υπηρεσιακός πρωθυπουργός από τις  3 Ιανουαρίου, να επικυρωθεί το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ και να στηθούν κάλπες 12 Απριλίου.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΏΝ: ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Οι εκλογές  δημιουργούν κίνδυνο για νέες παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και παγώνουν την επιτροπή για τα μακεδονικά προϊόντα, ενώ η αναβολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μπλοκάρει και την υιοθέτηση της νέας ονομασίας .

«Ανατρέπεται εν μέρει η εσωτερική ισορροπία της Συμφωνίας των Πρεσπών» προειδοποίησε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.   

«Προέχει και αυτές οι χώρες να τηρούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που επιβάλλει η ΕΕ αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις και διαδικασίες ενοποίησης» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος. 

Το ζήτημα προκάλεσε κόντρα και στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να ανταλάσσουν αιχμές. 

Πέτσας σε Τσίπρα: Μαζεύουμε τα σπασμένα του θιάσου Κοτζιά - Καμμένου        

ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ 

Η  πόρτα της Ευρώπης έμεινε κλειστή και για την Αλβανία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τους προσωρινούς τάφους των πεσόντων του αλβανικού έπους,  διαμήνυσε: «Είναι καιρός η Αλβανία να αλλάξει στάση  ιδίως  τώρα που φιλοδοξεί να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής μας οικογένειας». 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΛΗΘΙΝΗ» ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ο Πρωθυπουργός την Τετάρτη ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη όπου θα ενεργοποιήσει την καμπάνια για την ελληνική Μακεδονία , ενώ θα του παρουσιάσουν και το νέο λογότυπο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top