Φεύγει για θεραπεία στη Βοστώνη ο μικρός Παναγιώτης - Ραφαήλ!

Το συγκινητικό «ευχαριστώ» του πατέρα μετά τη συνάντηση με τον Κικίλια

Για θεραπεία στη Βοστώνη αναχωρεί ο  μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ, που η περιπέτεια της υγείας του (πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1), συγκίνησε όλη την Ελλάδα,  καθώς όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας,  επισπεύδεται η διαδικασία και ξεπεράσθηκαν τα προβλήματα.        

Συγκινητικό ήταν το «ευχαριστώ» στους Έλληνες για την ανταπόκρισή τους από τον πατέρα του παιδιού,  Γιώργο Γλωσσιώτη, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα  με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.  

«Όλα πήγαν καλά. Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και τον κυπριακό που το πρόβλημα του παιδιού μου έγινε και δικό τους πρόβλημα. Ευχαριστώ την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό που ευαισθητοποιήθηκαν και έδωσαν λύση» τόνισε ο κ. Γλωσσιώτης  μόλις άκουσε από τον υπουργό Υγείας ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για να μεταβεί το παιδί  στη Βοστώνη. 

Από την πλευρά του ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας και αυτό είχαμε υποσχεθεί. Ότι σε ανθρώπινο επίπεδο θα κάνουμε  ό,τι είναι δυνατό» ο οποίος αναφέρθηκε και στην προσπάθεια να εξασφαλισθεί η χρήση πρωτοποριακού φαρμάκου γονιδιακής θεραπείας από τη Novartis και στις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν στη Βοστώνη. 

Ο κ. Γλωσσιώτης αναγνώρισε ότι η διαδικασία που τήρησε το  Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε τη θεραπεία κόστους 1 εκατ. ευρώ  στην οποία υποβάλλεται ο  γιος του είναι η ενδεδειγμένη αλλά διευκρίνισε ότι η οικογένεια επιθυμεί να δοκιμάσει και την πρωτοποριακή γονιδιακή θεραπεία που έχει λάβει έγκριση χρήσης μόνο στις ΗΠΑ.     «Κατανοώ την απόφαση του ΑΥΣ, η ευθύνη είναι 100% δική μας» διευκρίνισε. 

Ο Υπουργός Υγείας έκανε όλο αυτό το διάστημα τις απαραίτητες ενέργειες σε Ελλάδα και εξωτερικό ώστε να δοθεί μια λύση στην περιπέτεια του μικρού.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς και τον Γιώργο για την υπομονή του και νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει ανθρωπιά σε αυτή τη χώρα» τόνισε ο κ. Κικίλιας. 

Οι ιατρικοί σύλλογοι στάθηκαν στο πλευρό των γονιών αλλά και  απλοί πολίτες που συγκέντρωσαν σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Με δελτίο τύπου η φαρμακευτική εταιρεία Novartis που παράγει το φάρμακο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ως εταιρία δεσμευόμαστε ότι θα επισπεύσουμε κάθε διαδικασία για την υποστήριξη του μικρού ασθενούς και της οικογένειάς του».

Χαμόγελα αισιοδοξίας για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top