Ψήφος Ελλήνων εξωτερικού: Συμφώνησαν όλοι πλην ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική

Ποια είναι η «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης

Έγινε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για την  ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Η κυβέρνηση εμφανίστηκε  συναινετική σε αλλαγές που ζητούν τα κόμματα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε απομονωμένος. 

Η "ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κάνουν τα πάντα για να  μπορούν να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους. 
Η κυβέρνηση συζητά τα πάντα και είναι διατεθειμένη να βάλει νερό στο κρασί της για όλα. Η "κόκκινη" γραμμή της είναι  ότι η ψήφος των αποδήμων θα μετρά στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. 

Τα χαμόγελα και οι αγκαλιές μπροστά στις κάμερες περίσσευαν. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε για μια ακόμη φορά τις ενστάσεις του , που δεν φάνηκε να συμμερίζεται κανένας άλλος. 

«Το εκλογικό σώμα να αλλάζει την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση το εκλογικό σώμα| τόνισε από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Γιώργος Κατρούγκαλος.   

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Αναζητώντας τον μαγικό αριθμό των 200 ψήφων ,η κυβέρνηση θα στείλει την Πέμπτη 17/10 στα κόμματα συγκεκριμένες προτάσεις  που θα αφορούν την :  
-Ισοτιμία ψήφου  
-Ποιοι και πως θα ψηφίζουν  
-Ποιοι  θα εκλέγονται 

Στόχος  να ικανοποιήσει τα αιτήματα που έχουν θέσει το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ 25. Το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική λύση εμφανίζονται πιο κοντά στις κυβερνητικές θέσεις 

«Εμείς δε θα είμαστε εμπόδιο σε μια πραγματικά θετική και εποικοδομητική λύση βάζοντας απλά τις συνταγματικές και εκλογικές δικλείδες που απαιτούνται» δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης από το Κίνημα Αλλαγής.  

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Η αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει πόλεμο στη Αριστερά.  «Ένα μήνυμα προς τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.  Ψυχραιμία σύντροφοι, προσέξτε πώς μιλάτε και προσέξτε τι προτείνετε» διαμήνυσε ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.      

Η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής θα επαναληφθεί τη  Δευτέρα, οπότε ο υπουργός Εσωτερικών θα καταθέσει ένα πρώτο σχέδιο συμφωνίας. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ψήφος για τους Έλληνες του εξωτερικού να γίνει νόμος του κράτους μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top