Ξεκινά η προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

Στην επιτροπή μετέχουν συνολικά 25 βουλευτές από πέντε κόμματα

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Πρεμιέρα κάνει σήμερα η προανακριτική επιτροπή, που θα ερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis.

Η Επιτροπή θα αποτελείται από 25 βουλευτές από πέντε κόμματα (δεν έχει βουλευτή το ΜέΡΑ25) και στη σημερινή, πρώτη συνεδρίαση, θα εκλέξει το προεδρείο της και θα προχωρήσει στον προγραμματισμό του έργου της.

Παράλληλα, θα συζητηθεί και η πορεία της διαδικασίας που θα ακολουθήσει η Επιτροπή (με ποια σειρά θα κληθούν οι μάρτυρες, πότε θα κληθούν, κλπ), κάτι που δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει ένταση με το «καλημέρα».

Ποιοι βουλευτές μετέχουν στην προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

Από τη Νέα Δημοκρατία μετέχουν 14 βουλευτές: Παναγής Καππάτος, Κώστας Καραγκούνης, Σταύρος Κελέτσης, Κώστας Κυρανάκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Κώτσηρας, Άννα – Μάνη Παπαδημητρίου, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Γιάννης Μπούγας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα – Πάλιουρα, Θανάσης Πλεύρης, Ζωή Ράπτη, Νίκος Βασίλειος Υψηλάντης.

Επτά ειναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Δώρα Αυγέρη, Γιάννης Γκιόλας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Σπύρος Λάππας, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Με δύο βουλευτές μετέχει το Κίνημα Αλλαγής, τους Βασίλη Κεγκέρογλου και Ευαγγελία Λιακούλη, και με έναν το ΚΚΕ, τον Νίκο Καραθανασόπουλο, και η Ελληνική Λύση, τον Βασίλη Βιλιάρδο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top