Έντονες διαμαρτυρίες κατά Μηταράκη στη Χίο για το μεταναστευτικό

Σε αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης εξελίσσεται το ζήτημα

Σε μεγάλο αγκάθι εξελίσσεται το μεταναστευτικό για την κυβέρνηση καθώς η αύξηση των ροών προκαλεί διαμαρτυρίες των πολιτών στα νησιά και την ενδοχώρα.

Κάτοικοι της Χίου διαμαρτυρήθηκαν στον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων και βουλευτή του νησιού Νότη Μηταράκη, με αποτέλεσμα «να ανάψουν τα αίματα».          

Οι εξαγριωμένοι Χιώτες ζητούν να κλείσει το hot spot της ΒΙΑΛ καθώς οι μετανάστες δεν χωράνε πια και έχουν απλώσει τις σκηνές στα χωράφια. 

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Στα Διαβατά κοντά στον καταυλισμό  του πρώην  στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν επιθέσεις και αλλεπάλληλα κρούσματα βίας .

«Εδώ υπάρχει στην πραγματικότητα ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Υπάρχει φόβος στον κόσμο γιατί έχουν γίνει και συμπλοκές» δηλώνει ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.  

ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης πάντως αναγκάστηκε σε παραίτηση για την αιχμηρή  επιστολής της προς τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με την οποία  ζητούσε να μην μεταφερθούν πρόσφυγες στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ.

Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης

Την  ίδια ώρα ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος προαναγγέλλει ότι λόγω της επίθεσης της Τουρκίας στη Συρία το μεταναστευτικό θα χειροτερέψει.

«Ανεβαίνει και το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα νέο μεταναστευτικό και προσφυγικό» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος στον Alpha 989. 

Είναι ενδεικτικό  ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Πρώτο Θέμα η κυβέρνηση σημειώνει χαμηλές επιδόσεις στο μεταναστευτικό με το 71,8%  να δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο.

Αντιθέτως η κυβέρνηση έχει υψηλή αποδοχή για την οικονομική της πολιτική, με το 62,9% να δηλώνει ικανοποιημένο,  ενώ το 50% των πολιτών εγκρίνει το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top