13 Πρόεδροι της Δημοκρατίας στην Αθήνα!

Στη Σύνοδο στο Ζάππειο με πρωτοβουλία Παυλόπουλου

Το μεταναστευτικό και η ευρωπαϊκή ενοποίηση ήταν τα κύρια θέματα της σημαντικής Συνόδου των Προέδρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Σύνοδος έγινε στο Ζάππειο με πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Το τελετουργικό στα προπύλαια του Ζαππείου ήταν εντυπωσιακό. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τους καλεσμένους του έναν- έναν ξεχωριστά με ανάκρουση εθνικών ύμνων. 

H Αθήνα σε δύσκολες εποχές είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με μία τόσο σημαντική Σύνοδο.

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

«Πρέπει η ΕΕ να στηριχθεί ιδίως σε ό, τι αφορά και το ζούμε στη Μέση Ανατολή με την αδιανόητη από πλευράς διεθνούς δικαίου επιχείρηση της Τουρκίας στην περιοχή. Πρέπει να μπορεί η Ευρώπη να παρεμβαίνει» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.  

Στη Σύνοδο συμμετείχαν 13 Προέδροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των οποίων της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Βουλγαρίας. Το προσφυγικό κυριάρχησε.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ

 «Η Ιταλία και η Ελλάδα τα κατάφεραν μόνες τους όλα αυτά τα χρόνια (στο μεταναστευτικό). Όλα αυτά τα χρόνια, όμως, θα έπρεπε από την αρχή να έχουν τη συνδρομή της ΕΕ» τόνισε ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Σταϊνμάγερ, ενώ ο Ιταλός Πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, διαμήνυσε:  

«Χωρίς μία σωστή περιεκτική λήψη αποφάσεων δεν θα είμαστε σε θέση να λύσουμε αυτό το το θέμα, αλλά όλοι θα υποστούμε τις αρνητικές συνέπειες». 

Με το τέλος των εργασιών οι Πρόεδροι εξέδωσαν τη Διακήρυξη των Αθηνών. «Η επιστροφή σε μία Ευρώπη στην οποία οι χώρες δεν είναι πλέον ισότιμοι εταίροι, αλλά αντίπαλοι, πρέπει να αποσοβηθεί» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη διακήρυξη. 

Ο κ. Παυλόπουλος χτες το βράδυ παρέθεσε επίσημο δείπνο με φόντο τη φωταγωγημένη Ακρόπολη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top