Ο διάλογος του Μητσοτάκη με μετανάστρια

«Πηγή αστάθειας η τουρκική εισβολή στη Συρία»

«Πηγή αστάθειας» χαρακτήρισε την τουρκική εισβολή στη Συρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανοικτή συζήτηση ε τον αρθρογράφο της εφημερίδας «New York Times» Ρότζερ Κοέν, στο πλαίσιο των εργασιών του Athens Democracy Forum.

Ο πρωθυπουργός είπε πως «οποιαδήποτε μονομερής στρατιωτική επέμβαση σε μία ασταθή χώρα», δίχως την στήριξη των Ηνωμένων Εθνών, είναι ξεκάθαρα η λάθος στρατηγική και μπορεί να ενισχύσει την τρομοκρατία.

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε πως «ό,τι ανήκει στην Κύπρο ανήκει στην Κύπρο. Δεν ανήκει στην Τουρκία, δεν μπορεί απλά να εμφανιστείς με ένα πλωτό γεωτρύπανο και να πεις “αυτό είναι δικό μου”».

Παράλληλα, σημείωσε πως η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν είναι δυνατόν να μην προκαλέσει την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτιμώντας πως η ΕΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες σύντομα.

Πιθανόν να δοθεί μέρισμα τα Χριστούγεννα

«Πιστεύουμε ότι η μείωση των φόρων θα ενισχύσει τη φορολογική συμμόρφωση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος κινείται ανοδικά μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στο ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά δανείστηκε με αρνητικό επιτόκιο, «κάτι ασύλληπτο μόλις πριν έναν χρόνο».

Παράλληλα, είπε πως πιθανόν να υπάρξει επιπλέον πλεόνασμα το 2019, το οποίο θα δοθεί τον Δεκέμβριο, ως μέρισμα, για τη στήριξη των πολιτών.

Το «πράσινο» κόμμα και οι αιχμές για ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως στην Ελλάδα «δεν έχουμε “πράσινο κόμμα”, ως πολιτικός σκοπεύω να εκφράσω το χώρο της οικολογίας».

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως κάποιοι θυμήθηκαν την πράσινη ατζέντα την ώρα που γεμίζουν την Αθήνα με αφίσες.

Ο διάλογος με μετανάστρια της κατάληψης του City Plaza

Ο διάλογος του Μητσοτάκη με μετανάστρια που έμενε σε κατειλημμένο κτίριο

Ο Μητσοτάκης ρωτήθηκε από μετανάστρια που την έβγαλαν από το City Plaza, όταν τερματίστηκε η κατάληψη, και της απάντησε ότι η κυβέρνησή του «παρέχει όσο πιο ανθρώπινες συνθήκες σε όλους, όσοι αιτούνται άσυλο»

«Δεν μπορώ να δεχθώ μετανάστες να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από παράνομα δίκτυα και να μένουν σε κατειλημμένα κτίρια», είπε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι η Ελλάδα δε «σηκώνει» άλλους οικονομικούς μετανάστες.

Όπως είπε, η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί, συχνά συναντώντας αντιδράσεις, για να διασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους πρόσφυγες.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει άλλο ανεκτή η στάση των Ευρωπαίων, που δε δέχονται προσφυγόπουλα, ενώ καυτηρίασε την πολιτική της Τουρκίας στο μεταναστευτικό.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top