Κικίλιας: Αναλαμβάνει πλήρως το Δημόσιο τα έξοδα για τη μικρή Αλεξία

Η ενημέρωση και η εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

μικρή Αλεξία

«Δέχθηκα τον πατέρα και μίλησα μαζί του. Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα καλύψει πλήρως την αποθεραπεία αυτού του παιδιού, σε κέντρο αποκατάστασης στην χώρα μας. Νομίζω ότι πρέπει να στηρίξουμε και τους Έλληνες επιστήμονες και τα ελληνικά κέντρα αποκατάστασης, πάντα επαναλαμβάνω με τεκμηριωμένους επιστημονικά όρους και με γνώμονα την αποκατάσταση και την θεραπεία του παιδιού και του κάθε παιδιού»,  δήλωσε πριν από λίγο προσερχόμενος στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με τις δαπάνες για τη θεραπεία της μικρής Αλεξίας, η οποία τραυματίστηκε ανήμερα το Πάσχα, από αδέσποτη σφαίρα, στην αυλή του σπιτιού της, στις  Θεσπιές της Θήβας. 

«Εδώ είμαστε ως Υπουργείο Υγείας για να ακούσουμε και να αγκαλιάσουμε και να προσπαθήσουμε να φροντίσουμε όλο τον κόσμο, όλα τα περιστατικά τα οποία μπορεί να προκύπτουν, επαναλαμβάνω πάντα με γνώμονα τον ανθρωπισμό και το συναίσθημα, αλλά σεβόμενοι και τους Έλληνες επιστήμονες και τις αποφάσεις τις οποίες παίρνουν», τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε επίσης ότι  «προφανώς πάντα ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος και έχει δώσει εντολή για να υπάρχει και η δέουσα προσοχή, σε ιδιαίτερα ευαίσθητα περιστατικά, όπως είναι αυτά μικρών παιδιών».

Σύμφωνα με πληροφορίες η 8χρονη θα μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης, στην Θεσσαλία, στο οποίο είχε νοσηλευθεί και η Μυρτώ, μετά την επίθεση που δέχθηκε στην Πάρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top