Η Ελλάδα πήρε την πιο ισχυρή στήριξη από αμερικανό αξιωματούχο

Ο Πομπέο διάλεξε στρατόπεδο και κατονόμασε την Τουρκία

«Είναι η πιο ισχυρή στήριξη που έχει η Ελλάδα από αμερικανό αξιωματούχο τα τελευταία πολλά χρόνια, ίσως και από το 1974», είπε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα.

«Στην κυβέρνηση πόνταραν σε μία καλή δήλωση στήριξης για Αθήνα και Λευκωσία, Το δούλευαν τρεις μήνες. Δεν περίμεναν, όμως να αφήσει στην άκρη τη διπλωματική γλώσσα, να διαλέξει στρατόπεδο και να κατονομάσει την Τουρκία. Δεν πήγε καν από την Άγκυρα, όπως συνήθιζαν να κάνουν όλοι προκάτοχοί του», σημείωσε η επικεφαλής του πολιτικού και του οικονομικού ρεπορτάζ του STAR.

Ο «στρατός» του Πομπέο και η όμορφη μυστική πράκτορας

Όπως εξήγησε, προανήγγειλε, κατά την επίσκεψή του, και μία διπλωματική πρωτοβουλία.

«Κορυφαίο στέλεχος της ελληνικής διπλωματίας μου αποκάλυψε ότι ο αμερικανός ΥΠΕΞ τους είπε πως η Τουρκία έχει ζητήσει πολλά πράγματα από τις ΗΠΑ και πως έχουν τον τρόπο να της επιβάλλουν να σταματήσει τις προκλήσεις», είπε η κυρία Μακρή.

«Δεν είναι τυχαίο ότι μετά το Μαυροβούνιο και τη Βόρεια Μακεδονία. Είπε παρασκηνιακά πως τα Βαλκάνια τους ενδιαφέρουν πάρα πολύ και έχουν αποφασίσει στρατηγικά να επενδύσουν στην Ελλάδα ως την ισχυρότερη χώρα, απέναντί στους Ρώσους και τους Κινέζους που «καλοβλέπουν» την Ελλάδα ως πύλη εισόδους την Ευρώπη» κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top