Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στον πρωθυπουργό της Αλβανίας Ράμα

Στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

Τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα συνάντησε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα  Υόρκη, στο περιθώριο της Γ.Σ. του ΟΗΕ. 

Το μήνυμα Μητσοτάκη,  όπως μετέδωσε - σε απευθείας σύνδεση με τη Ν. Υόρκη -  ο συνεργάτης του Star και  διευθυντής του Hellas Fm Δημήτρης Φιλιππίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ήταν ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας περνά μέσα από τον σεβασμό της ελληνικής μειονότητας. 

Σύμφωνα επίσης με κυβερνητικές πηγές συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για την εκπλήρωση των όρων που θέτει η ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που άπτονται των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στο ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού και της κατοχύρωσης των περιουσιακών δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ράμα δήλωσε ετοιμότητα να συνεργαστεί με την Ελλάδα για τα ζητήματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τη χώρα μας. 

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων με την προϋπόθεση να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαΐκή Ένωση. 

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ράμα, συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μία ευρύτερη συζήτηση των διμερών μας σχέσεων, από κοντά, στο περιθώριο της Ευρωαραβικής Συνόδου στην Αθήνα στις 29-30 Οκτωβρίου 2019.
 

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε νωρίτερα με εκπροσώπους της JP Morgan μέσα σε πολύ θετικό κλίμα για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.   

Προηγήθηκε η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κολομβίας I. D. Merquez με τον οποίο συζήτησαν σχετικά με το ενδεχόμενο ψήφισης  της Ελλάδας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας  του ΟΗΕ και για την ανταλλαγή επιχειρηματικών αποστολών. 

\Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει βέβαια η επικείμενη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, όχι μόνο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, αλλά και για το προσφυγικό, μετά τις τελευταίες απειλές του ότι θα ανοίξει τη «στρόφιγγα» στο Αιγαίο.  

Στις 22.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα.    

Αλλεπάλληλες επαφές Δένδια στη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης - Η άφιξη με τη σύζυγό του στο ξενοδοχείο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top