Πολύωρη κατάθεση για τον «Ρασπούτιν» από την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς

Τι απαντούν πηγές της Τουλουπάκη στον Αγγελή

Άρειος Πάγος

Πολύωρη κατάθεση έδωσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου η πρώην εισαγγελέας της Διαφθοράς  Ελένη Ράικου,η οποία πρώτη, μέσω κύκλων, είχε αναφερθεί στον περίφημο Ρασπούτιν. 

Κατέθεσε και ο Στουρνάρας για Novartis

Η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς απάντησε σε ερωτήσεις του εισαγγελικού λειτουργού και προσκόμισε έγγραφα τα οποία είχε  καταθέσει κατά την περίοδο που υπηρετούσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Η Ελένη Ράικου προσήλθε και αποχώρησε από το  δικαστικό μέγαρο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς  κινήθηκε μέσα από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης (παρκινγκ) του Αρείου  Πάγου.

Η κατάθεση της θεωρείται πολύ σημαντική στη διερεύνηση για τον περιβόητο «Ρασπούτιν» καθώς η ίδια, μέσω κύκλων, τον Οκτώβριο του 2018, έκανε την πρώτη φορά αναφορά στο συγκεκριμένο χαρακτηρισμό μιλωντας για παρεμβάσεις που δέχθηκε από πολιτικό πρόσωπο το οποίο «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ,  με ύφος «νταβατζή»», υπέδειξε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

Αν η κατάθεσή της διαβιβαστεί στη Βουλή τότε θεωρείται  βέβαιο ότι θα έχει προβεί σε αποκαλύψεις για πολιτικά πρόσωπα, χωρίς ωστόσο να είναι απαραίτητο να τα κατονομάζει, αφού όπως σημειώνουν δικαστικές πηγές, αρκεί αυτά να σκιαγραφούνται.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΗ   

Πηγές της Εισαγγελίας Διαφθοράς χαρακτηρίζουν αποκύημα της φαντασίας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, όσα φέρεται να αναφέρει σε κατάθεση του για ανύπαρκτο βίντεο σε σχέση με την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή για τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ουδέποτε υπήρξε βίντεο στον κατάλογο των στοιχείων που στάλθηκαν στη Βουλή. 

Επίσης,  υπογραμμίζουν με νόημα ότι την περίοδο που στάθηκαν τα στοιχεία για τους 10 πολιτικούς στη Βουλή, ο Γιάννης Αγγελής δεν ήταν καν επόπτης της εισαγγελίας διαφθοράς.

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top