Συνάντηση Μητσοτάκη - Pfizer: Η Ελλάδα κόμβος επιχειρηματικής πρωτοβουλίας

Λίγο πριν την αναχώρησή του για Νέα Υόρκη

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με το διοικητικό συμβούλιο της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρίας Pfizer, η οποία αποφάσισε να κάνει μια σημαντική επένδυση στη χώρα μας, είχε το πρωί ο πρωθυπουργός, πριν την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα και στη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Μητσοτάκης: Κρίσιμες επαφές στη Νέα Υόρκη με Τραμπ και Ερντογάν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στην ηγετική ομάδα της μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας, ότι η δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει το success story της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους επικεφαλής της φαρμακευτικής βιομηχανίας για την απόφασή τους να δημιουργήσουν στη Θεσσαλονίκη ένα από τα έξι ψηφιακά εργαστηριακά τους κέντρα και σημείωσε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς.

Αυτό θα τονίσει και στις επαφές που θα έχει με ξένους επενδυτές στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα και της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Θα εκπέμψει το μήνυμα ότι η Ελλάδα πήρε το μάθημά της, υπέφερε πολύ αλλά ταυτόχρονα ωρίμασε και πλέον κυρίαρχο στοιχείο στη χώρα αποτελεί η οικονομική και πολιτική σταθερότητα. 

Φυσικά ο Πρωθυπουργός θα προωθήσει και τα εθνικά μας θέματα στις συναντήσεις που θα έχει με τους ξένους ηγέτες, όπως με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Ζόραν Ζάεφ. Βασικό θέμα συζήτησης το προσφυγικό και οι προκλήσεις των Τούρκων σε Αιγαίο και Κύπρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top