Το «ευχαριστώ» του Αλέξη Τσίπρα στον Πάπα Φραγκίσκο για το μεταναστευτικό

Τη στήριξή του στον ελληνικό λαό εξέφρασε ο Ποντίφικας

Συνάντηση διάρκειας μίας ώρας είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.

Ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για τις προσπάθειές του να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη για την ανάγκη αντιμετώπισης της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης με ανθρωπισμό.

Ο Πάπας αποθεώνει τον Τσίπρα: Αξίζει βραβείο Νόμπελ

100.000 ευρώ για τους μετανάστες στην Ελλάδα δίνει ο Πάπας

Παράλληλα τον ευχαρίστησε για τη στήριξη της Ελλάδας με την επίσκεψή του στη Λέσβο τις δύσκολες εκείνες στιγμές, καθώς και για τα θερμά του λόγια προς τον ελληνικό λαό, αλλά και προς το πρόσωπό του.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου

Ο Ποντίφικας σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε τη σταθερή στήριξη του στον ελληνικό λαό και την στάση που επιδεικνύει καθημερινά, επαναλαμβάνοντας ότι του έχουν μείνει χαραγμένα βαθιά στη μνήμη και στη ψυχή όσα είδε στη Λέσβο.

Αλέξης Τσίπρας και Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκαν ακόμα στην αύξηση των περιφερειακών συγκρούσεων, των παγκόσμιων ανισοτήτων και της φτώχειας.

 

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ποντίφικας συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και κυρίως για την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της.

Στη Ρώμη ο Αλέξης Τσίπρας – Ομιλητής σε φεστιβάλ

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε γενναία τη στάση των ηγετών Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, όσον αφορά στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας ότι ενίσχυσε σημαντικά την ειρήνη και τη σταθερότητα στη περιοχή και άρα άξιζε κάθε πολιτικό κόστος.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε «από καρδιάς» μέσω Twitter τον Πάπα Φραγκίσκο, «καρδιάς για την στήριξή του στην Ελλάδα στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση με ανθρωπισμό. Επιπλέον, για το μήνυμά του για την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία των πιο ευάλωτων απέναντι σε πολιτικές λιτότητας. Για τη στάση του υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας στα Βαλκάνια, που διακήρυξε από τα Σκόπια, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top