Μητσοτάκης: Κρίσιμες επαφές στη Νέα Υόρκη με Τραμπ και Ερντογάν

Παυλόπουλος: Έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας στην Τουρκία

Kρίσιμες συναντήσεις θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. 

Την ερχόμενη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου θα δει τον αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την επομένη, 25 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν. 

Και στους δύο θα θέσει το ζήτημα των αυξημένων προσφυγικών ροών στο Αιγαίο, αλλά και της προκλητικότητας που επιδεικνύει η Άγκυρα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, κυρίως με τις παράνομες έρευνες που διεξάγει μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό Αντώνης Διαματάρης.  

Μήνυμα αποφασιστικότητας στην Τουρκία έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Εντωμεταξύ, μήνυμα αποφασιστικότητας έστειλε στην Τουρκία ο Προκόπης Παυλόπουλος, που παρακολούθησε μια εντυπωσιακή επίδειξη αερομαχίας, ανάμεσα σε ελληνικά F-16 και Μ-2000 στην Τανάγρα, στο πλαίσιο του αεροπορικού σόου Athens Flying Week. 

«Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι πάνω από όλα δύναμη αποτροπής, δύναμη υπεράσπισης του Τόπου, της Διεθνούς Νομιμότητας, της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και  τόνισε ότι «η Ελλάδα υπερασπίζεται την νομιμότητα και παράλληλα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι τα σύνορα της Ελλάδας. Είστε δύναμη αποτροπής επιδιώκοντας την εμπέδωση της Ειρήνης, αλλά είστε και η δύναμη εκείνη, η οποία αποδεικνύει ανά πάσα στιγμή, ότι μπορεί να υπερασπισθεί τον Τόπο όπως ταιριάζει στην Ιστορία και την παράδοση των Ελλήνων».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ευχήθηκε η Υπέρμαχος Στρατηγός να σκεπάζει πάντα τα φτερά τους και να τους οδηγεί στο δρόμο της Νίκης, και πάνω από όλα στο δρόμο της Ειρήνης, όπως είναι η αποστολή τους.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top