Novartis: Αποκαλυπτικοί διάλογοι με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης

Πώς ο Αγγελής εμπλέκει τον Αλέξη Τσίπρα

Πλήρη γνώση για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis φαίνεται να είχε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής και αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα».

Novartis: Γιατί ο Μητσοτάκης είπε «όχι» σε προανακριτική για Τσίπρα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, στη 19σέλιδη κατάθεσή του ο Ιωάννης Αγγελής δεν κατονομάζει τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όμως αποδίδει στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης μια φράση που δείχνει εμμέσως πως ο τότε πρωθυπουργός γνώριζε τι συνέβαινε σε σχέση με τους χειρισμούς της υπόθεσης. 

«Η απόφαση πρέπει να ληφθεί από άλλον, τον οποίο και θα ενημερώσω», φέρεται να κατέθεσε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αποδίδοντας τη φράση αυτή στον κ. Καλογήρου. 

Ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του περιγράφει και την κακή σχέση που είχε ο ίδιος με την εισαγγελέα Διαφθοράς, κ. Ελένη Τουλουπάκη.

Novartis: Μαραθώνια κατάθεση Τουλουπάκη για τις καταγγελίες Αγγελή

Αναφέρεται μάλιστα σε ένα ταξίδι στη Βιέννη, στο οποίο συμμετείχαν ο ίδιος, η κ. Τουλουπάκη και άλλοι αντιεισαγγελείς, όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους του FBI, μετά από το οποίο ο κ. Αγγελής ζήτησε συνάντηση με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου. 

Στις 4 Δεκεμβρίου πήγε μαζί με την επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου στο γραφείο του κ. Καλογήρου και εκεί του περιέγραψαν όλα όσα έγιναν στη Βιέννη και τη διαφωνία που είχε ο κ. Αγγελής με την κα. Τουλουπάκη. Όπως είπε η αντιεισαγγελέας Διαφθοράς ήθελε να πει στους Αμερικανούς πράκτορες ότι θα ασκούσε ποινική δίωξη εναντίων τριών πολιτικών προσώπων για το σκάνδαλο Novartis, δηλαδή εναντίον των κυρίων Λοβέρδου, Γεωργιάδη και Σαλμά. 

Ο κ. Αγγελής αναφέρθηκε στη γραμμή που ακολουθούσε κατά τη διάρκεια του Ταξιδιού η κα. Τουλουπάκη εν αγνοία του, κάτι που εξόργισε τον κ. Καλογήρου, ο οποίος έδειξε να μη συμφωνεί με την τακτική αυτή και άρχισε να καταφέρεται εναντίον του «Ρασπούτιν», ο οποίος κατηύθυνε την αντιεισαγγελέα. 

Στη συνάντηση αυτή, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», επικαλούμενα την κατάθεση Αγγελή, τέθηκε το θέμα της απομάκρυνσης της Ελένης Τουλουπάκη από τη θέση της, κάτι στο οποίο φέρεται να συμφώνησε και ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης. Όπως διευκρίνισε όμως η «απόφαση αυτή θα έπρεπε να ληφθεί από άλλον, τον οποίο και θα ενημέρωνε».

«Δε γνωρίζω ποιον ενημέρωσε και πώς, γνωρίζω όμως πως η κα Τουλουπάκη όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε, αλλά αντιθέτως ανανεώθηκε η θητεία της», φέρεται να αναφέρει στην κατάθεσή του ο κ. Αγγελής.

Για όσα έγιναν στην Βιέννη ενημερώθηκε και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, από τον Ι. Αγγελή, η οποία και σύμφωνα με τον ίδιο «αρρώστησε διαβάζοντάς την αναφορά και πήγε δυο φορές στο νοσοκομείο». Παρ’ όλ’ αυτά τον έπεισε να την αποσύρει «για να μην τινάξει όλο το εισαγγελικό σύστημα στον αέρα».

Ύστερα από πιέσεις, αλλά και τις διαβεβαιώσεις της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ότι θα απομακρυνθούν από την έρευνα για τη Novartis τόσο η κα Τουλουπάκη, όσο και ο «Ρασπούτιν», ο κ. Αγγελής κατέθεσε μια πιο επιεική αναφορά. 

Τέλος αναφερόμενος στον περιβόητο «Ρασπούτιν», ο κ. Αγγελής φέρεται να κατέθεσε πως όλοι όσοι ασχολούνται με την υπόθεση Novartis γνωρίζουν το πραγματικό του όνομα, αλλά φοβούνται να τον κατονομάσουν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top