Aντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Οι αποκαλύψεις για Λοβέρδο εκθέτουν τη NΔ

Με αφορμή τη δικογραφία για παθητική δωροδοκία του πρώην υπουργού

Ανδρέας Λοβέρδος

Στην αντεπίθεση επιχείρησε να περάσει ο  ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis,  ύστερα από δημοσιεύματα στα οποία φέρεται να αποδίδεται ποινική ευθύνη στον πρώην υπουργό Υγείας και βουλευτή σήμερα του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, με αφορμή την υπόθεση της υπερτιμολόγησης φαρμάκων το διάστημα που διατέλεσε υπουργός.        

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» τα στοιχεία της δικογραφίας που αφορούν τον κ. Λοβέρδο «οδήγησαν τη Δικαιοσύνη στο να ζητήσει εκ νέου την άρση της ασυλίας του, καθώς από την έρευνά της προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις εις βάρος του για την τέλεση του κακουργήματος της παθητικής δωροληψίας πολιτικού προσώπου και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση». Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φαίνεται να προκύπτει από πουθενά το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος για τον πρώην υπουργό». 

Η δικογραφία με την οποία ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ανδρέα Λοβέρδου για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει αποσταλεί προ ημερών στη Βουλή,  με τον πρώην υπουργό να αντιδρά έντονα και να κάνει λόγο για «ελεεινή πολιτική σκευωρία».

Ο κ. Λοβέρδος κατέθεσε σήμερα πάντως στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρή για τις καταγγελίες του επίσης Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή εις βάρος της Εισαγγελέως Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη, αλλά και για όσα έχει καταγγείλει ο ίδιος.        

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του, στρεφόμενος κατά της κυβέρνησης:    

«Οι σημερινές αποκαλύψεις  για τον κ. Λοβέρδο επιβεβαιώνουν το χθεσινό φιάσκο της ΝΔ για τη δήθεν σκευωρία Novartis.

Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλά αμήχανα για «σκευωρία», βασιζόμενος στις ψευδομηνύσεις Σαμαρά – Βενιζέλου που δεν έχουν ούτε μισό στοιχείο παρά μόνο αόριστες συκοφαντίες, η Δικαιοσύνη ζητά την άρση ασυλίας του κ. Λοβέρδου για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων της Novartis με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα. 

Όσο και αν προσπαθεί λοιπόν η ΝΔ, δε θα περάσει ούτε ο χυδαίος αντιπερισπασμός από το πραγματικό σκάνδαλο, ούτε η νέα προσπάθεια τρομοκράτησης δικαστικών λειτουργών. 

Ο κ. Μητσοτάκης με τη δειλία του να παραπέμψει σε Προανακριτική και τον Αλέξη Τσίπρα για να γλιτώσει και ένα δεύτερο φιάσκο, αναίρεσε όλες τις ασυναρτησίες του κ. Σαμαρά περί «σκευωρίας» και ομολόγησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ψευδομηνυτής είναι απλά κοινοί συκοφάντες.

Το μόνο που μένει να πει ο κ. Μητσοτάκης, είναι εάν και αυτός, όπως ο κ. Γεωργιάδης, έχει «χάσει πάσα ιδέα για το FBI», επειδή τόλμησε να διερευνήσει το σκάνδαλο Novartis». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top