«Πρωθυπουργέ, έχουμε πρόβλημα»: Η αποκάλυψη για τα παραλίγο «νέα Ίμια»

Αποστολάκης: Εάν γίνει κάτι με την Τουρκία, είμαστε μόνοι μας

Αποκαλύψεις για το μικρό διάστημα που διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας στην προηγούμενη κυβέρνηση, έκανε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο πρώην υπουργός είπε, μιλώντας στον Σκάι, πως πολλές φορές η ένταση έφτασε σε τέτοιο σημείο, που θα μπορούσαν να έχουν συμβεί «νέα Ίμια».

28.03.2019 - Έντονη ανησυχία στο υπουργείο Άμυνας για «ατύχημα» στο Αιγαίο

«Υπήρχαν πολλές στιγμές, που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε Ίμια. Δεν εξαρτιόταν μόνο από το γιατί ξεκινούσαν. Αν εμείς αντιδρούμε στις προκλήσεις και δημιουργούμε κλιμάκωση, το σημείο φτάνει στα όρια και μετά ίσως είναι χειρότερο να κάνεις πίσω», είπε ο κ. Αποστολάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάστηκε πολλές φορές να τηλεφωνήσει στον Αλέξη Τσίπρα, για να του πει πως έχουμε πρόβλημα. 

Μάλιστα, θέλοντας να δείξει το βαθμό της πίεσης και των απαιτήσεων, είπε χαρακτηριστικά «δεν ξέρω πόσες φορές κοιμήθηκα».

«Οι Τούρκοι είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκουν. Το δείχνουν από τον τρόπο που κινούνται και από τις θέσεις που παίρνουν. Θέλουν να έχουν λόγο στα δρώμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Θεωρούν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από αυτά που τους δίνει το Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε στη συνέντευξή του. 

Αποστολάκης: Οι πάντες έχουν καταδικάσει την Τουρκία

«Θεωρώ ότι για να τους αντιμετωπίσουμε θέλει συνεχή πίεση, όχι μόνο προς τους Τούρκους, αλλά να εξασκούμε όλα τα διπλωματικά μας εργαλεία. Η πίεση δεν πρέπει να σταματάει», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, λέγοντας πως «εάν γίνει κάτι με την Τουρκία, είμαστε μόνοι μας».

Ωστόσο, διαβεβαίωσε πως, παρά τις μεγάλες επενδύσεις της Τουρκίας στον στρατιωτικό εξοπλισμό, «είμαστε ισχυροί και στη θάλασσα, και την αεροπορία και τον στρατό και, εάν χρειαστεί, μπορούμε να τους κάνουμε μεγάλη ζημιά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top