Μητσοτάκης: Είναι εξοργιστικό, θα λύσω οριστικά το πρόβλημα με τα σκουπίδια

Δεσμεύτηκε ότι θα το κάνει μέσα στην τετραετία

Τη δέσμευση ότι μέσα στην τετραετία του «θα έχει λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην χώρα» έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Ιωάννινα, όπου επισκέφτηκε τη μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι.

Ο πρωθυπουργός μετείχε σε σύσκεψη όπου ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της μονάδας αλλά και από τους τοπικούς παράγοντες για την ολοκλήρωση και τη λειτουργία του έργου.

 

Υπογράμμισε ότι «η αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι δέσμευση της κυβέρνησης για ένα πρόβλημα, που της κληροδοτήθηκε από το παρελθόν, αλλά που πρέπει να λυθεί με όρους μέλλοντος, με την αξιοποίηση της καλύτερης δυνατής τεχνολογίας αλλά και με τη συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα που είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να προχωρούν αυτού του είδους τα έργα».

Ο Μητσοτάκης στη Δωδώνη

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης λέγοντας ότι «όσοι όψιμα ανακάλυψαν την περιβαλλοντική τους ευαισθησία, τους καλώ να αναλογιστούν την κατάσταση που παρέδωσαν την χώρα αναφορικά με την αποκομιδή των σκουπιδιών».

Σημείωσε ακόμα ότι όσο εντυπωσιακό είναι το έργο στο Ελευθεροχώρι τόσο εξοργιστικό είναι ότι δεν έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών στην χώρα.

Επισκέφτηκε το αρχαίο θέατρο στη Δωδώνη

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε από την αρμόδια υπουργό Λίνα Μενδώνη για τα έργα αποκατάστασης της αρχικής μορφής του μνημείου.

Πρόκειται για χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας και προστασίας ιστορικών μνημείων.

Το έργο «Συντήρηση, αποκατάσταση, ανάδειξη του θεάτρου και των άλλων μνημείων του Ιερού της Δωδώνης - Φάση Α’», έχει ενταχθεί με προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ, στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 και αποτελεί οργανική συνέχεια των επεμβάσεων που πραγματοποιούνται στο χώρο και τα μνημεία του, ήδη από τις αρχές του 2000.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top