Οι πρώτες συναντήσεις Μητσοτάκη με Τραμπ, Ερντογάν και Ζάεφ

Την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ

Τα πρώτα τετ α τετ με τον Ντόναλντ Τράμπ, τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Ζόραν Ζάεφ θα έχει ο Πρωθυπουργός  την επόμενη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ο πρωθυπουργός φεύγει το σαββατοκύριακο για τις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ από τις 22 ως τις 27 Σεπτεμβρίου. 

Στις 24 ή 25 θα γίνει η κρίσιμη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τράμπ. Θα είναι μια συνάντηση γνωριμίας αλλά θα πέσουν όλα στο τραπέζι:  Και τα διμερή θέματα και τα εθνικά και η οικονομία, όπως αι η συνεργασία στους τομείς της ενέργειας και της άμυνας. 

Το βάρος θα πέσει  στην προσέλκυση επενδύσεων. Ήδη ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου  έστειλε επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει προετοιμάσει  γεύμα με μεγάλους επενδυτές στις 25 του μηνός. 

Μια μέρα μετά τον πρόεδρο Τραμπ, δηλαδή ή στις 25 ή 26 Σεπτεμβρίου, θα  γίνει η συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρωθυπουργός  θα θέσει ευθέως  την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας και στο Αιγαίο και στην Κύπρο αλλά και  την άυξηση των μεταναστευτικών ροών. 

Τέλος μένει να κλειδώσει   και η ημερομηνία της συνάντησης που θα γίνει με τον Ζόραν Ζάεφ όπου ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει ότι η εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών  είναι προϋπόθεση για την στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της γειτονικής χώρας  και θα ανοίξει την συζήτηση για την  προστασία των μακεδονικών προϊόντων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top