«Αγρίεψε» ο Γεωργιάδης: Το αυστηρό μήνυμά του στους δημοσίους υπαλλήλους

«Όποιοι νομίζουν ότι κυβερνούν το Κράτος, θα βρεθούν προ εκπλήξεων»

Σαφή προειδοποίηση προς τους δημοσίους υπαλλήλους, που με πράξεις ή παραλείψεις, επεμβαίνουν στην πολιτική της κυβέρνησης έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δε συζητάμε για την ανεξαρτησία της απόφασης του υπαλλήλου, ο υπάλληλος έχει δικαίωμα να αποφασίζει αυτό που νομίζει, βάσει της συνείδησής του. Καμία αντίρρηση. Όταν, όμως, έχει μπροστά του ένα αίτημα, το οποίο έχει εκ του νόμου μια προθεσμία, είναι υποχρεωμένος την όποια άποψη έχει να την εκφράζει εντός της προθεσμίας», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Σκάι.

«Όποιος υπάλληλος, σε οποιοδήποτε υπουργείο, νομίζει ότι αυτός κυβερνά το κράτος, θα βρεθεί προ εκπλήξεων. Οι υπάλληλοι των υπουργείων είναι εκεί για να εφαρμόζουν τους νόμους και την πολιτική του κράτους, δεν είναι εκεί για να κάνουν δική τους πολιτική. Όποιος θέλει να κάνει πολιτική να κατέβει στις εκλογές να εκλεγεί βουλευτής, να γίνει υπουργός, να ασκεί πολιτική με την ψήφου του λαού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη συνέχεια είπε πως θα άρει τις αρμοδιότητες στους δημόσιους υπαλλήλους που αντιδρούν στην πολιτική της κυβέρνησης για επενδύσεις: «Ετοιμάζω νέα νομοθετική παρέμβαση αν συνεχιστεί αυτό και θα αφαιρέσω όλες τις αρμοδιότητες απ' όλους τους υπαλλήλους».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis, αναφορικά με τις καταγγελίες κατά Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου για σκευωρία κατά πολιτικών αντιπάλων.

Στη Βουλή η δικογραφία για Novartis – Πάει (;) για εξεταστική ο Μητσοτάκης

«Εγώ, έαν ήμουν ο Αλέξης Τσίπρας θα μάζευα υπογραφές βουλευτών μου και θα ζήταγα εγώ να γίνει προκαταρκτική επιτροπή για να διερευνηθούν οι καταγγελίες, όπως θα έκανε ένας έντιμος πολιτικός στη θέση του», τόνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top