«Στα κάγκελα» ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δικογραφία για Τσίπρα - Παπαγγελόπουλο

Κάνει λόγο για «δεύτερο σκάνδαλο Novartis» και «χυδαίο αντιπερισπασμό»

ΣΥΡΙΖΑ

Την εντονότατη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η είδηση της αποστολής της δικογραφίας στη Βουλή σχετικά με τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων στο ζήτημα των δικαστικών χειρισμών για τη Novartis. Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «δεύτερο σκάνδαλο» για τη Novartis», «ρεβανσισμό» και «χυδαίο αντιπερισπασμό».  Ζητά επίσης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «να και να κάνει, αν τολμάει, εξεταστική, προανακριτική» και «να στήσει ειδικά δικαστήρια» για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιο είναι το σκάνδαλο. 

Στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis

Αναφέρει συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του:

«Η πολιτική ελίτ που ευθύνεται για το σκάνδαλο Novartis ενορχηστρώνει τώρα και δεύτερο σκάνδαλο: Αυτό της συγκάλυψης και του ρεβανσισμού για όσους το ανέδειξαν.

Οι εκπρόσωποι του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος επιχειρούν μια πρωτοφανή θεσμική παρεκτροπή, έναν χυδαίο πολιτικό αντιπερισπασμό. Θα συνθλιβούν από το βάρος της αθλιότητάς τους. Καλούμε για πολλοστή  φορά τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί πίσω από την ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου και να κάνει, αν τολμάει, εξεταστική, προανακριτική, να στήσει ειδικά δικαστήρια ή ό,τι άλλο του ταιριάζει για να μάθει όλος ο Ελληνικός λαός ποιό είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ 

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ απανατά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των δικογραφιών σχετικά με τη Novartis:

«Ρεβάνς ζητά όποιος έχει ηττηθεί. Και αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ζητάμε μόνο την αλήθεια. Ας μην την προσβάλουν, λοιπόν, οι οπαδοί του «ή εμείς ή αυτοί». Και όσοι μόλυναν τη δημόσια ζωή με φαινόμενα «Ρασπούτιν» ας μην προκαλούν την μνήμη των Ελλήνων. Είπαμε: Προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε!»


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top