Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μάτι: «Δέσμευσή μας να το κάνουμε καλύτερο»

«Αποδείξαμε πως η εκκαθάριση του οικοπέδου ήταν εύκολη»

Στο Μάτι βρέθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το ταξίδι του στη Γαλλία και τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. 

Μητσοτάκης: «Θέλουμε τις γαλλικές επιχειρήσεις στο αναπτυξιακό μας άλμα»

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον χώρο απόθεσης των καμένων δένδρων που υλοτομήθηκαν στην περιοχή επί της Λ. Μαραθώνος, στην Α΄ είσοδο του Ν. Βουτζά, και ενημερώθηκε για τον καθαρισμό του οικοπέδου. 

Μάτι: Ένας μήνας θα χρειαστεί για τον καθαρισμό του οικοπέδου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η εκκαθάριση της καύσιμης ύλης σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός αποδεικνύει ότι το έργο ήταν «πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο απλό», αφήνοντας εμμέσως αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση. «Απλά κάποιος έπρεπε να ασχοληθεί» τόνισε. 

Στο πυρόπληκτο Μάτι ο πρωθυπουργός / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το οικόπεδο - βόμβα καθαρίστηκε μέσα στα χρονοδιαγράμματα χωρίς να επιβαρυνθεί το δημόσιο ούτε ένα ευρώ και τόνισε ότι είναι προσωπική του δέσμευση να ξαναφτιαχτεί το Μάτι καλύτερο.

Ήδη, ανέφερε πως για το σχέδιο αναγέννησης της περιοχής ενδιαφέρονται ξένα πανεπιστήμια και σημείωσε πως σε ένα έτος θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο για την ανασυγκρότησή της, στο οποίο θα συμμετέχει και η κοινωνία των πολιτών η οποία θα συνδιαμορφώσει το μέλλον της περιοχής.

Η καύσιμη ύλη που μεταφέρθηκε θα αξιοποιηθεί και δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον είπε ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως ό,τι καινούργια καύσιμη ύλη έρχεται στο οικόπεδο θα φεύγει με τον ίδιο τρόπο. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε να επιστρέψει και να ξαναδεί το οικόπεδο φυτεμένο με αμπέλια όπως είναι τα γειτνιάζοντα οικόπεδα.

Έκανε ειδική μνεία στους εγκαυματίες τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα ώστε να καλύπτονται πλέον όλες οι θεραπείες τους από τον ΕΟΠΥΥ, κάτι που δεν γινόταν. «Και αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε» είπε ο πρωθυπουργός.

Κικίλιας για Μάτι: «Δε θα ανεχθώ να ταλαιπωρούνται οι εγκαυματίες»

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες απομάκρυνσης της καύσιμης ύλης από το οικόπεδο ξεκίνησαν ήδη την επομένη της ψήφου εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση. Στο σημείο είχαν συσσωρευτεί 20.000 τόνοι καμμένων δέντρων μετά τις φονικές περσινές πυρκαγιές, γεγονός που συνιστούσε απειλή για το περιβάλλον και τους κατοίκους. 

Τελικά, το έργο έγινε χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, καθώς με συνεννόηση της κυβέρνησης, εταιρείες προθυμοποιήθηκαν να αναλάβουν δωρεάν τον καθαρισμό και τη μεταφορά των καμμένων.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top