Μητσοτάκης: «Θέλουμε τις γαλλικές επιχειρήσεις στο αναπτυξιακό μας άλμα»

Το Πρωθυπουργικό ζεύγος υποδέχτηκε στο Παρίσι Εμμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν

Η πρώτη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού στον κύκλο επαφών με τους ξένους ηγέτες γίνεται σήμερα στο Παρίσι. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του, Μαρέβα, υποδέχτηκαν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του, Μπριζίτ.

O Κυριάκος Μητσοτάκης εξασφάλισε την πλήρη στήριξη του Γάλλου προέδρου στη χώρα μας. Ο Μακρόν έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός κάλεσε τις γαλλικές εταιρείες να επενδύσουν στην χώρα μας. Τα βλέμματα έκλεψαν οι δύο πρώτες κυρίες Μπριζίτ Μακρόν και Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Παρίσι: Οι κομψές εμφανίσεις της Μαρέβας Μητσοτάκη και της Μπριζίτ Μακρόν

Από αριστερά: Μπριζίτ και Εμανουέλ Μακρόν - Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη/ φώτο Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τις δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη των δύο λαών και κάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας. «Θέλουμε τις γαλλικές επιχειρήσεις στο αναπτυξιακό άλμα της Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Η υποδοχή του Πρωθυπουργικού ζεύγους στο Μέγαρο των Ηλυσίων

«Η χώρα μας ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης»

To παρασκήνιο της συνάντησης των δύο ηγετών περιέγραψε η ανταποκρίτρια του STAR στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά

«Η χώρα μας ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και διεκδικεί τη θέση της σε μια Ευρώπη που παραμένει φυσικός μας χώρος» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις του με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα γύρισε οριστικά σελίδα» - Ηχηρό μήνυμα από το Παρίσι

Ακόμη, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη βοήθησε την Ελλάδα στη φωτιά της Εύβοιας και επεσήμανε ότι θα συζητήσουν με τον Γάλλο Πρόεδρο, την πρόταση Μακρόν για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμμανουέλ Μακρόν κατά τις κοινές τους δηλώσεις

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν επίσης για το προσφυγικό και για την αλληλεγγύη που πρέπει να επιδεικνύει η Ε.Ε. στα μέλη της. 

Εξωτερική άποψη του Μεγάρου των Ηλυσίων

«Η Γαλλία ειναι σταθερή φίλη της Ελλάδας»

Πριν την έναρξη των συνομιλιών των δύο ηγετών ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Η Γαλλία ειναι σταθερή φίλη της Ελλάδας, όχι μόνο στα πρόσφατα χρόνια αλλά και στα βάθη των αιώνων και την επανάσταση του 1821».

Η κατ 'ιδίαν συνάντηση του ελληνικού επιτελείου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με το γαλλικό υπό τον Πρόεδρο Μακρόν

Μακρόν: «Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μας όσον αφορά τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ»

«Ξέρω ότι αναλάβατε πριν από μερικές εβδομάδες αλλά είναι για εσάς πολύ σημαντική η σχέση των δύο χωρών μας», είπε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι. Και πρόσθεσε: «Όταν η Ελλάδα βρέθηκε σε κρίση, η στήριξη της Γαλλίας ήταν σημαντική. Αυτό δεν αφαιρεί το μεγάλο θάρρος του ελληνικού λαού και τη βούλησή του να μείνει στο ευρώ».

Ο κ. Μακρόν υπογράμμισε, επίσης, ότι «μας συνδέει μακρά ιστορία, φιλία μακρά που βασίζεται στον πολιτισμό» και πρόσθεσε: «Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε κοινές μας προκλήσεις. Θα συζητήσουμε την ευρωπαϊκή στρατηγική ατζέντα μόλις η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλάβει και συσταθεί. Προτεραιότητα η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας. Κοινός προϋπολογισμός για την Ευρωζώνη».

Οι δύο ηγέτες στο εσωτερικό του Μεγάρου των Ηλυσίων

«Θέλουμε να ενισχύσουμε την Ευρώπη της άμυνας. Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μας όσον αφορά τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Περισσότερη συνεργασία στον τομέα αυτόν, αλλά και σε άλλους όπως το κλίμα. Η Ελλάδα γνώρισε το καλοκαίρι πολλές πυρκαγιές. Το θέμα του κλίματος θα είναι στο επίκεντρο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας και πρόσθεσε: «Θέλω για άλλη μια φορά να εκφράσω τη χαρά μου που σας υποδέχομαι στο Παρίσι. Να εκφράσω τη φιλία μου προς τη χώρα σας και τον ελληνικό λαό. Είναι σημαντική για την Ευρώπη και το μέλλον όλων μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top