Κεραμέως: Η σημαία επιστρέφει στους αριστούχους!

Σαρωτικές αλλαγές σε Γυμνάσιο - Λύκειο από τη νέα υπουργό Παιδείας

Σαρωτικές αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ετοιμάζει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Στην ατζέντα της περιλαμβάνονται οι προαγωγικές εξετάσεις στις τρεις τάξεις του Λυκείου και η κατάργηση της κλήρωσης για τη σημαία στις παρελάσεις. Η  νέα Υπουργός Παιδείας επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς, όπου οι αριστούχοι γίνονται σημαιοφόροι στις παρελάσεις.  

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ "ΝΕΟ" ΛΥΚΕΙΟ

Οι τροποποιήσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα περιλαμβάνουν και την απόκτηση του Εθνικού Απολυτηρίου, από τους  βαθμούς και των τριών τάξεων, υπολογισμένους με διαφορετικό συντελεστή 

Όπως εξήγησε η νέα υπουργός Παιδείας, θα θεσπιστούν γραπτές προαγωγικές εξετάσεις για κάθε τάξη του Λυκείου, με την επιλογή των θεμάτων να γίνεται από την Τράπεζα Θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας. .

ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ:  " Η  ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΗ"

Σχολιάζοντας στον Real Fm  το "μενού" των αλλαγών της  κυβέρνησης, ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στάθηκε ιδιαίτερα στην εξαγγελία περί θέσπισης ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια 

«Αυτό ειδικά δεν πρόκειται να γίνει. Δε θα πρέπει να είναι μία εξέταση στη ζωή σου που  καθορίζει πώς θα μπεις, γιατί εκείνη την ημέρα μπορεί εσύ να μην μπορείς να γράψεις καλά». 

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως στόχος της είναι η δημιουργία νέων «ελεύθερων και αυτόνομων σχολείων και πανεπιστημίων».  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top