Κυριάκος Μητσοτάκης σε CNN: «Εστιάσαμε στα προβλήματα των Ελλήνων»

Όσα είπε στον διακεκριμένο δημοσιογράφο Fareed Zakaria

Mε τον τίτλο «O νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός της Ελλάδας νίκησε τη λαϊκιστική κυβέρνηση της χώρας του με μεγάλη διαφορά» το αμερικανικό δίκτυο CNN παρουσίασε την αποκλειστική συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού

Τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη πήρε ο διεθνούς φήμης αναλυτής και δημοσιογράφος Fareed Zakaria, που έχει φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες μεταξύ των οποίων ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μπιλ Γκέιτς. Ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί μια ήττα για τον λαϊκισμό τόσο από τα αριστερά όσο κι από την άκρα δεξιά. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήγησε ότι «δεν μπορείς να νικήσεις ποτέ τους λαϊκιστές παίζοντας το παιχνίδι τους» καθώς κι ότι «οι πολίτες είχαν πια κουραστεί από τις πολιτικές που υποδαύλιζαν τον θυμό, την οργή και τον εθνικισμό που δεν οδηγεί πουθενά». Για το λόγο αυτό, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εστιάσαμε στα προβλήματα που απασχολούν πραγματικά τους πολίτες. Ζητήματα που σχετίζονται με τη φορολογία, την υπερφορολόγηση, την έλλειψη επενδύσεων, το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, και τελικά ζητήματα που σχετίζονται με την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα. Έτσι, κατά μία έννοια, θα έλεγα ότι οι πολίτες ψήφισαν περισσότερο με τη λογική παρά με το συναίσθημα».

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του σημείωσε επίσης ότι:

Έγιναν πολλά λάθη κατά την εφαρμογή των προγραμμάτων λιτότητας στην Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά το να επιτίθεσαι αναιτιολόγητα στην Ευρώπη συνιστά μεγάλη αδικία για το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα στην Ευρώπη που πρέπει να αλλάξουν.

«Οι σχέσεις Ελλάδας - Αμερικής βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, σε καμία περίπτωση δε λειτουργούν ανταγωνιστικά προς τη σχέση μας με την Ευρώπη κι είναι μια σχέση που μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω».

Υπάρχουν πολλά περιθώρια για την «προσέλκυση περισσότερων αμερικανικών κεφαλαίων με τη μορφή ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα» και είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να βελτιωθεί η ποιότητα των σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ οι οποίες θεμελιώνονται σε πολύ σταθερές βάσεις.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top