Κόντρα Τσακαλώτου-Κουμουτσάκου στη Βουλή για το μεταναστευτικό

Απάντηση στην πολιτική «Μπαίνουν, λιάζονται, φεύγουν»

Τσακαλώτος-Κουμουτσάκος

Την αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου προκάλεσε η ομιλία του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργου Κουμουτσάκου, το βράδυ του Σαββάτου στη βουλή.

Αμέσως μετά την τοποθέτηση του κ. Κουμουτσάκου επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο κ. Τσακαλώτος έλαβε το λόγο και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη μεταφορά του χαρτοφυλακίου της Μετανάστευσης στο Δημόσιας Τάξης.

Πρώτη μάχη Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή

Φ. Γεννηματά: Βαθιά συντηρητικές οι δηλώσεις της κυβέρνησης

«Ο κ. Κουμουτσάκος δεν είπε τίποτα για τις χώρες του Βίζεγκραντ και για την ευρωπαΐκή πολιτική. Συγκεντρώνετε στο υπουργείο σας ακόμη και τους ιατροδικαστές πως το έχετε δει αυτό. Είναι δυνατόν το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής να είναι μόνο θέμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη; Δεν υπάρχουν θέματα παιδείας δεν υπάρχουν θέματα ενσωμάτωσης; Είναι ένας συγκεντρωτισμός που δεν ταιριάζει με το κίνημα μένουμε στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη δε γίνονται έτσι τα πράγματα. Να μας πείτε ποια είναι τα όρια αυτού του υπουργείου. Για όλα θα είναι υπεύθυνο και για παιδεία και για την υγεία και για την μετανάστευση;».

Απαντώντας ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε απαράδεκτη την πολιτική των χωρών του Βίζεγκραντ, όμως, όπως είπε «ήταν απάντηση στη δική σας πολιτική μπαίνουν, λιάζονται, φεύγουν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top