Χρυσοχοΐδης: Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός το Σαββατοκύριακο

Δυνάμεις της ΕΛΑΣ σε όλη την Αθήνα για την προστασία όσων κοιμηθούν έξω

Σε επιφυλακή θα παραμείνει ο κρατικός μηχανισμός και τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά τον σεισμό στην Αθήνα,  όπως ανακοίνωσε ο υπουργός  Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διαχείρισης Κρίσεων.  

Συνεδρίασε το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων για τον σεισμό στην Αθήνα

Σε συνεχή επικοινωνία ο Μητσοτάκης με υπουργούς μετά τον σεισμό

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  οι Γενικοί Γραμματείς όλων των αρμόδιων Υπουργείων, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι έχουν κινητοποιήσει τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες τους και τον μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας. «Η επιφυλακή θα συνεχισθεί και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.       

Ο ίδιος  πρόσθεσε ότι για την ασφάλεια των πολιτών που δε θέλουν να κοιμηθούν στα σπίτια τους ;όπως και των περιουσιών τους,  η ΕΛΑΣ θα αναπτύξει δυνάμεις στην Αττική που θα περιπολούν  όλο το βράδυ. 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης  χαρακτήρισε «φυσιολογική» τη μετασεισμική ακολουθία και ανακοίνωσε ότι από το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών.   

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατέληξε στις δηλώσεις του απευθυνόμενος «στον καθένα και στην καθεμιά σας προσωπικά» και  επισημαίνοντας:  «Με εντολή του πρωθυπουργού είμαστε εδώ  και θα είμαστε δίπλα σας. Δε θα φύγουμε, δε θα κοιμηθούμε  πριν περάσει κάθε κίνδυνος. Σας ζητώ να είστε  ψύχραιμοι. Για κάθε σας πρόβλημα η τοπική αυτοδιοίκηση, οι δημοτικές υπηρεσίες, οι πυροσβέστες, θα είναι αρωγοί.  Μαζί θα περάσουμε και αυτή τη δυσκολία. Ψηλά το  κεφάλι. Η ζωή συνεχίζεται. Όπου υπάρχει πρόβλημα να μας το λέτε. Καλή σας νύχτα».   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top