Σε συνεχή επικοινωνία ο Μητσοτάκης με υπουργούς μετά τον σεισμό

Σε ποιους τηλεφώνησε για τον συντονισμό των ενεργειών

Κυριάκος Μητσοτάκης

Αμέσως μετά τον σεισμό στην Αθήνα ξεκίνησαν οι  επικοινωνίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αρμόδιους με τη διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών υπουργούς, για τον συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών. 

Μεγάλος σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα- «Δεν ξέρουμε αν ήταν η κύρια δόνηση»

Συγκεκριμένα  στις 14.15, ένα λεπτό μετά τον  σεισμό, ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. 

Εν συνεχεία ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, στον οποίο του ανέθεσε τον  συντονισμό του  μηχανισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος πετούσε για την Κύπρο.  Στη συνέχεια κάλεσε  τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια από τον οποίο ζήτησε άμεση ενημέρωση από το  ΕΚΑΒ σχετικά με ενδεχόμενους τραυματισμούς.

Ακολούθησε επικοινωνία με τον υπουργό  Υποδομών Κώστα Καραμανλή, για ενημέρωση και για συντονισμό σχετικά με τις  υποδομές. 

Λίγο αργότερα επικοινώνησε με άλλους τρεις υπουργούς για συντονισμό στον τομέα ευθύνης τους, μιλώντας κατά σειρά με την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, τον υπουργός Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη και τον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη.

Μετά και τις τελευταίες επικοινωνίες του πρωθυπουργού αποφασίσθηκε να κάνει δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.    

Ψυχραιμία συνιστά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον σεισμό

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top