Επανεκκίνηση σε ασφάλεια: Νέα ομάδα «άμεσης επέμβασης» με κομάντο σε βαν

Ο Μιχάλης Καραμαλάκης είναι ο νέος Αρχηγός της Αστυνομίας

Σε δυναμικές κινήσεις για την… ολική επαναφορά στην ασφάλεια προχωρά η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προχώρησε στη δημιουργία μιας νέας ομάδα επίλεκτων αστυνομικών, με βαρύ οπλισμό, στο κέντρο της πρωτεύουσας, με στόχο την αποτροπή, την άμεση επέμβαση, όπου χρειάζεται, και την ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας στου πολίτες.

Η νέα ομάδα δημιουργήθηκε στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, που έχουν ενισχυμένη αστυνομική παρουσία σε περιοχές ιδιαίτερης τουριστικής βαρύτητας.

Θα έχει εμφανή παρουσία σε τουριστικά σημεία της Αθήνας και θα αποτελείται από ομάδες των πέντε «κομάντο» σε –συνολικά- τέσσερα βαν. Οι ομάδες αυτές δε θα είναι σταθερές αλλά θα αλλάζουν σημεία ανά περίοδο κάποιων ωρών.

Θα στελεχωθεί από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ), οι οποίοι θα έχουν υποπολυβόλο, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, θα φορούν στολές μαύρου χρώματος και θα φέρουν φορητό ασύρματο, κράνη και ασπίδες.

Η εντολή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η νέα αυτή ομάδα να έχει δυναμική παρουσία, «ώστε να υπάρχει πρόληψη και αποτροπή επιθέσεων».

Η νέα ομάδα εντάσσεται στο νέο σχέδιο της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου για την άμεση επιστροφή των αστυνομικών στους δρόμους και τις γειτονιές, με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας.

3.000 προσλήψεις σε ΕΛ.ΑΣ. - Νοσοκομεία

Χθες, εξάλλου, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε να προχωρήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2019 οι διαδικασίες για την πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών, προκειμένου να ενισχύσουν τις υπάρχουσες ομάδες ΔΙΑΣ και τις ομάδες  ΔΕΛΤΑ που θα επανασυσταθούν. 

Ο Μιχάλης Καρμαλάκης ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας

Τον Μιχάλη Καραμαλάκη επέλεξε για νέο αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) επέλεξε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ),

Το Συμβούλιο συνεδρίασε στις 9 το πρωί στο Μεγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Καραμαλάκης ήταν μέχρι σήμερα Υπαρχηγός της ΕΛΑΣ, αλλά εκτελούσε χρέη Αρχηγού από την ημέρα της παραίτησης του Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Το ΚΥΣΕΑ συζήτησε και το θέμα της σύστασης θέσης Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, στα πρότυπα όσων ισχύουν στον Λευκό Οίκο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top