Νέος Πρόεδρος της Βουλής ο Τασούλας με απίστευτο ρεκόρ 283 ψήφων

Υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ

Με το απίστευτο ρεκόρ των 283 ψήφων, ο Κώστας Τασούλας ανακηρύχθηκε νέος Πρόεδρος της Βουλής.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ υπερψηφίστηκε από όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, πλην αυτής του ΚΚΕ, που ψήφισε «παρών», ενώ δεν ψηφίστηκε από τον Νίκο Δένδια, που βρίσκεται στην Αμερική σε προγραμματισμένη επίσκεψη ως υπουργός Εξωτερικών και δεν έχει ορκιστεί ακόμη βουλευτής.

Υπενθυμίζεται ότι Πρόεδρος της Βουλής με τις περισσότερες ψήφους είχε αναδειχθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 235 ψήφους, ενώ ο Νίκος Βούτσης είχε εκλεγεί με 181 ψήφους.

Τασούλας και Μητσοτάκης

Ο Κώστας Τασούλας ευχαριστεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρότασή του να αναλάβει την Προεδρία της Βουλής / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Αφού ευχαρίστησε τους βουλευτές για την «άκρως τιμητική και γενναιόδωρη υπερψήφιση της υποψηφιότητάς μου», ο κ. Τασούλας ευχαρίστησε τους πολίτες των Ιωαννίνων, που τον εξέλεξαν και πάλι βουλευτή.

Ο νέος Πρόεδρος τόνισε ότι το έργο της Βουλής θα είναι ποιοτικό και όχι ποσοτικό και πως είναι σημαντικό να μπορεί να εκφράσει την ελεύθερη φωνή των βουλευτών.

Σαμαράς και Καραμανλής

Οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αντάλλαξαν θερμό χαιρετισμό / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

«Οφείλουμε να ολοκληρώσουμε ως Αναθεωρητική Βουλή με θεσμικό τρόπο τη Συνταγματική Αναθεώρηση που εκκρεμεί», είπε ο κ. Τασούλας.

Θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση για την εκλογή των αντιπροέδρων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η ΝΔ θα προτείνει ως αντιπροέδρους της Βουλής τους κ. Νικήτα Κακλαμάνη, Θανάση Μπούρα και Χαράλαμπο Αθανασίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει τον Δημήτρη Βίτσα. Το Κίνημα Αλλαγής θα προτείνει αντιπρόεδρο τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, το ΚΚΕ τον Γιάννη Λαμπρούλη, η Ελληνική Λύση τον Απόστολο Αβδελά και το ΜέΡΑ 25 τη Σοφία Σακοράφα.

Με ευρύτατη πλειοψηφία και οι αντιπρόεδροι της Βουλής

Με ευρύτατη πλειοψηφία εξελέγησαν και οι αντιπρόεδροι της Βουλής.

Στην θέση του Α’ Αντιπροέδρου εξελέγη ο Νικήτας Κακλαμάνης, στη θέση του Β’ Αντιπροέδρου ο Χαράλαμπος Αθανασίου και στη θέση του Γ’ Αντιπροέδρου ο Αθανάσιος Μπούρας.

Από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Δημήτρης Βίτσας, από το Κίνημα Αλλαγής ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, από το ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης, από την Ελληνική Λύση ο Απόστολος Αβδελάς και απο την ΜΕΡΑ25 η Σοφία Σακοράφα.

Εξάλλου, το μεσημέρι της Πέμπτης ανακοινώθηκαν και τα πρόσωπα, που αναλαμβάνουν τις θέσεις του Γενικού Γραμματέα και του Ειδικού Γραμματέα της Βουλής.

Στην πρώτη θέση τοποθετήθηκε με απόφαση του νέου προέδρου της Βουλής, ο Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος ανήκει στον πολύ στενό κύκλο συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη..

Στη δεύτερη θέση τοποθετήθηκε ο Βασίλης Μπαγιώκος, στέλεχος μέχρι σήμερα της νομικής υπηρεσίας του Κοινοβουλίου.

Την Παρασκευή η πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ

Την πρώτη της, πανηγυρική συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή στις 10.30 η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό, ενώ θα ακολουθήσει η εκλογή του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτός θα είναι ο Σταύρος Καλαφάτης.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top