Διαβασμένος ο Μητσοτάκης στο Πεντάγωνο

Δέχθηκε πρόσκληση να πετάξει με F16 πάνω από το Αιγαίο

Πρώτη φορά, απ' όσο μπορούμε να θυμηθούμε,  πρωθυπουργός επισκέφθηκε το  υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όχι εθιμοτυπικά, ούτε σε περίοδο κρίσης, αλλά για ουσιαστική και πλήρη ενημέρωση,  η οποία μάλιστα κράτησε συνολικά   2,5 ώρες. 

Οταν έφυγε απο το Πενταγωνο οι στρατηγοι έλεγαν ότι  έκανε συγκεκριμένες ερωτήσεις και μάλιστα όπως ανέφεραν μετά οι επιτελείς των τριών όπλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πραγματικα διαβασμένος κι αυτό τους  έκανε μεγάλη εντύπωση

Η απορία του πρωθυπουργού για τα F-16

Όπως μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος. ο πρωθυπουργός ζήτησε πλήρη αναφορά για τα μαχητικά τύπου Μιραζ, τα μεταγωγικά  C-130 και τα Super Puma. Ρώτησε για την πορεία της αναβάθμισης των μαχητικων αεροσκαφων F-16 και  του παρουσιασαν το χρονοδιαγραμμα που πρπβλεπει την ολοκκηρωση της διαδικασιας  το 2028. "Γιατι δεν μπορεί να γίνει πιο γρηγορα;" ρωτησε ο Κ. Μητσοτάκης. Τον λόγο πήρε ο Αρχηγός  ΓΕΕΘΑ και εξήγησε οτι δεν μπορεί να βάλει όλο τον στόλο μέσα για αναβάθμιση διότι υπάρχουν απο τη μια συνεχείς ανάγκες στο Αιγαιο και αν παρ' ελπίδα συμβεί κάτι, θα βρεθει ακαλυπτη η Πολεμικη μας Αεροπορια και η Άμυνα της χώρας.

Για τα προβλήματα του Στόλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να αναζητηθουν λύσεις για τις φρεγάτες και νέες  αποτελεσματικές και εφαρμόσιμες προτάσεις. Η συζήτηση πήγε στα "βαθιά"  για τα επιχειρησιακά ζητήματα, με εμφαση στον εντοπισμό αδυναμιών και προβλημάτων και στόχο να βρεθούν επιτέλους λύσεις στα χρόνια προβλήματα που μέσα στην κρίση επιδεινώθηκαν λόγω των σφιχτών προϋπολογισμών και των συνεχών καθυστερήσεων στην λήψη αποφάσεων για δαπάνες ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων.

Από τις δυόμιση ώρες στο Πεντάγωνο, ο Πρωθυπουργός έμεινε πάνω από.μιαμιση ώρα στη μεγάλη αίθουσα συσκέψεων. Για την πρώτη μισή ώρα τον ενημέρωναν οι στρατηγοί, αλλά οι δικές του ερωτήσεις κράτησαν  ζεστή τη συζήτηση πάνω από άλλη  μια ώρα.

Αμέσως μετά, χωρίς κάμερες και φωτογράφους κατευθύνθηκε στους διαβαθμισμενους χώρους όπου λειτουργεί το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων  και παρακολουθησε την απευθείας εικονα που δινουν τα επιτηρητικά φυλάκια  στο Αιγαιο. Ειδε ομως σε replay και την αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών  που είχε ολοκληρωθεί λίγη ώρα νωρίτερα.  Συνομίλησε  με τους ιπταμένους και τους μηχανικούς στην 130 Σμηναρχία Μάχης, με το πλήρωμα της φρεγάτας «Σπέτσαι» η οποία ήταν σε υπηρεσία "Σκοπούν" 

Τέλος συνομίλησε και με τους φρουρούς της Δύναμης Άμυνας Νήσου στο Καστελόριζο και τους ζήτησε να υπερασπίζονται με κάθε τρόπο τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας
 

Δέχθηκε πρόσκληση να πετάξει με F16 πάνω από το Αιγαίο

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε δώρο στον πρωθυπουργό μια στολή πιλότου για να πετάξει με F16, με τον κ. Μητσοτάκη να αποδέχεται την πρόσκληση, ενώ ο υπουργός Άμυνας του έκανε δώρο το φύλλο κατάταξης που είχε συμπληρωθεί το 1991,  όταν υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία! 

(Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το φύλλο κατάταξης στην Πολεμική Αεροπορία)  
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top