Ποινές «χάδι» και για το Μάτι με τον νέο Ποινικό Κώδικα!

Και να τον αλλάξει η νέα κυβέρνηση θα προλάβουν αρκετοί να τον αξιοποιήσουν

«Κώδικας της ατιμωρησίας» είναι ο νέος Ποινικός Κώδικας (που ψηφίσθηκε τις τελευταίες ημέρες λειτουργίας της προηγούμενης Βουλής), όπως τόνισε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star που παρουσίασε η Κατερίνα Παναγοπούλου, για το ζήτημα της αποφυλάκισης Φλώρου.  

Αποφυλακίζεται ο Φλώρος- Ο Νέος Ποινικός Κώδικας ξεκλειδώνει το κελί του

Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση Φλώρου

Η Κ. Μακρή σχολίασε με αφορμή τη θλιβερή επέτειο του ενός έτους, που συμπληρώνεται σε λίγες ημέρες, από την τραγωδία στο Μάτι, ότι  οι ποινές που επιφυλάσσει για τους 20 που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία κατά από συρροή από αμέλεια: «Επειδή είναι αμέλεια και σε 60 χρόνια φυλάκιση να καταδικαστεί αθροιστικά ο καθένας για τους 100 νεκρούς, μπορεί να πληρώσει για πέντε χρόνια και να φύγει, καθώς ο νέος Ποινικός Κώδικας δίνει στον δικαστή αυτή την ευχέρεια». 

Πρόσθεσε  η σχολιάστρια του Star: «Δεν είναι λοιπόν μόνο οι βιαστές, οι τρομοκράτες, οι δολοφόνοι, τα οικονομικά εγκλήματα που σιγά σιγά θα αποφυλακιστούν. Είναι όλοι που ευνοούνται με αυτόν τον Ποινικό Κώδικα». 

Η Κ. Μακρή αναφέρθηκε και σε μια  «λεπτομέρεια», που όπως επισήμανε έχει τεράστια σημασία: 

«Η νέα κυβέρνηση λέει ότι θα τον αλλάξει. Και να γίνει πιο αυστηρός ο νόμος θα ισχύσει για τα εγκλήματα που θα τελεστούν στο μέλλον. Όσα έχουν γίνει στο παρελθόν θα κριθούν με αυτόν τον Ποινικό Κώδικα, αφού ο νομοθέτης δίνει τη δυνατότητα στον κατηγορούμενο να κάνει χρήση του ευμενέστερου νόμου και όλοι θα διαλέξουν αυτόν τον Κώδικα».               
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top