Κυριάκος Βελόπουλος: Θανατική ποινή ή ευνουχισμός για τους παιδεραστές

Η πλειοψηφία του νομικού κόσμου αντιδρά στις προτάσεις του

Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος προτείνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την επιβολή της θανατικής ποινής σε παιδεραστές, δουλέμπορους και έμπορους ναρκωτικών. Τις αντιδράσεις στον νομικό κόσμο καταγράφει ο Λάμπρος Δεμερτζής για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος δε λέει κάτι διαφορετικό από τις προεκλογικές του δηλώσεις, οι οποίες τον έβαλαν και στη Βουλή. Παρόλα αυτά προκαλεί σoκ με την πρόταση του για διενέργεια δημοψηφίσματος ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες ανάμεσα σε τρεις επιλογές για τους αμετάκλητα καταδικασμένους παιδεραστές: τη θανατική ποινή, την ισόβια κάθειρξη ή τον χημικό ευνουχισμό.

 Η θανατική ποινή καταργήθηκε αμετάκλητα στη χώρα μας το 1993. Ο τελευταίος που εκτελέστηκε ήταν ο παιδοκτόνος και συζυγοκτόνος Βασίλης Λυμπέρης το 1972.  

Η πλειοψηφία του νομικού κόσμου αντιδρά στις προτάσεις Βελόπουλου.

Ελάχιστες  χώρες του δυτικού κόσμου έχουν υιοθετήσει τον χημικό ευνουχισμό  για τους  τελεσίδικα καταδικασμένους παιδεραστές. Στη Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, σε ορισμένες  πολιτείες των ΗΠΑ  επιβάλλεται ο χημικός ευνουχισμός σε όσους αποφυλακισμένους παιδεραστές έχουν υποτροπιάσει.  Πρόσφατα  η Ουκρανία,  που καταγράφει αύξηση στα κρούσματα, υιοθέτησε  τον  ευνουχισμό για τους δράστες.

Εφαρμόζουν χημικό ευνουχισμό στους παιδεραστές:

Αυστραλία- Νέα Νότια Ουαλία

8 πολιτείες των ΗΠΑ  Φλώριντα,  Καλιφόρνια, Τέξας- Καλιφόρνια 

Ουκρανία
Ρωσία 
Εσθονία
Ινδονησία
Στη χώρα μας η οποία έχει αυστηρότατο πλαίσιο σε αυτά τα αδικήματα, η ποινή κάθειρξης  μπορεί να φτάσει ως και τα 20 χρόνια.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top