Κεραμέως: Τι ώρα θα χτυπάει τα κουδούνι στα σχολεία

Οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών και το μάθημα των Θρησκευτικών

Νίκη Κεραμέως

Στις 8.15 το πρωί θα συνεχίσει  να χτυπάει το κουδούνι στα σχολεία, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως -  και όχι στις 9 π.μ. που είχε εξαγγείλει ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας Κώστας  Γαβρόγλου.      

«Δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργιάς των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί», δήλωσε η υπουργός Παιδείας στον Σκάι. 

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε επίσης στη συνέντευξή της ότι θα προσληφθούν κανονικά οι 4.500 χιλιάδες εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής, ενώ διαβεβαίωσε ότι το σύστημα των εξετάσεων για τα ΑΕΙ δεν θα αλλάξει για το επόμενο σχολικό έτος αλλά και ότι θα καταργηθεί άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο. 

Για την κατάργηση της Νομικής Σχολή στην Πάτρα, η οποία θα ξεκινούσε να δέχεται φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, η κ. Κεραμέως δήλωσε: «Δεν πρόκειται να ιδρυθεί η τετάρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι, η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους. Είναι αδιανόητο να έχουμε υψηλή νεανική ανεργία και επιχειρήσεις να μη βρίσκουν νέους με ειδικές δεξιότητες και να μην βρίσκουν».

Για το μάθημα των Θρησκευτικών επισήμανε ότι «υπάρχουν δυο αποφάσεις του ΣτΕ έχουν κρίνει το πρόγραμμα σπουδών για τα θρησκευτικά αντισυνταγματικό και πρόθεσή μας είναι να συμμορφωθούμε απόλυτα στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης , αλλά παράλληλα στοχεύουμε να κάνουμε το μάθημα πιο ελκυστικό για τους μαθητές». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top