Τσίπρας στη Λαχαναγορά: Οι άνθρωποι της αγοράς ραχοκοκαλιά της οικονομίας

Νέα επίθεση σε ΝΔ ότι «υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου πλούτου»

Τσίπρας Λαχαναγορά

«Οι άνθρωποι της αγοράς και όχι των "αγορών" -όπως έχουμε συνηθίσει να ακούμε το τελευταίο διάστημα-, αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας»  τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στη Λαχαναγορά του Ρέντη.

«Τώρα θα αποφασίσουμε με ποιο σχέδιο η χώρα θα προχωρήσει μπροστά. Υπάρχει η υγιής και έντιμη επιχειρηματικότητα και υπάρχει και η ανέντιμη επιχειρηματικότητα της αρπαχτής και των offshore» πρόσθεσε ο  κ. Τσίπρας.  

 Tσίπρας:«Όσοι βλέπουν όνειρα για ρεβάνς, θα ξυπνήσουν απότομα»

"Το δικό μας σχέδιο και αυτό της ΝΔ, προωθούν δύο τελείως διαφορετικά μοντέλα για την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα" επισήμανε επίσης  ο πρωθυπουργός. 

Μητσοτάκης: «Θα αγωνιστώ ως την τελευταία στιγμή για την αυτοδυναμία»

Όπως συμπλήρωσε  "οι αντίπαλοι μας προσπαθούν να καλλιεργήσουν μια αντίληψη ότι είναι γενικώς υπέρ της επιχειρηματικότητας. Ότι όλοι οι επιχειρηματίες, ανεξαρτήτως μεγέθους και αντικειμένου της επιχείρησης τους, είναι το ίδιο. Όμως αυτό είναι πλάνη. Για παράδειγμα πως είναι δυνατόν ο επιχειρηματίας που θέλει να χτίσει ένα mall, να έχει τα ίδια συμφέροντα με όσους έχουν μαγαζιά σε εκείνη την περιοχή; Ή πως μπορεί ένας επιτηδευματίας να έχει τα ίδια συμφέροντα με μια πολυεθνική;"

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε ακόμη τον  κ. Μητσοτάκη ότι «παίζει ένα παιχνίδι που μόνο στόχο έχει να χαϊδέψει αυτιά και τελικά να υπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου πλούτου ζημιώνοντας εν τέλει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top