Τσίπρας: «Να μη σκεφθεί καν η Τουρκία να κάνει γεώτρηση στο Καστελόριζο»

Επέκταση των 120 δόσεων με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων

«Όταν ο λαός έρχεται να αποφασίσει αν θα συνεχίσουμε προς τα εμπρός όλοι μαζί, παρά τα όποια λάθη και τις παραλείψεις, ή θα γυρίσουμε πίσω στις μαύρες μέρες, η απόφαση του θα είναι ξεκάθαρη». Αυτό υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3, στους δημοσιογράφους Γεωργία Λοτσοπούλου και Βασίλη Πεκλάρη, και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές. 

«Ο ελληνικός λαός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Άλλο ήταν οι ευρωπαϊκές εκλογές, που ήθελε να δώσει κι ένα μήνυμα δυσαρέσκειας, διότι μας πιστώνει ο κόσμος ότι βγάλαμε τη χώρα από τα Μνημόνια, αλλά ταυτόχρονα μας καταλογίζει ότι αυτό άργησε να γίνει και ό,τι έγινε με επιπρόσθετο κόπο. Το μήνυμα το πήραμε», είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να τονίσει ότι τώρα ο λαός έρχεται να αποφασίσει για το μέλλον του και τη ζωή του.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα θέσει στο τραπέζι την επέκταση των 120 δόσεων και σε επιχειρήσεις και τόνισε πως αν υπάρξει συμφωνία σε αυτό, «είμαι έτοιμος ακόμα και τώρα, με μια ΠΝΠ, να νομοθετηθεί».

Προειδοποίησε την Άγκυρα να μην σκεφθεί καν να κάνει γεώτρηση στο Καστελόριζο, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει σχέδιο και θα αποτρέψει οποιαδήποτε γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

«Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι ένας Αρμαγεδδώνας», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι αυτό είναι που θέλει να κρύψει.

«Όχι μόνο φοροελαφρύνσεις δε θα φέρει, αλλά θα φέρει απολύσεις, περικοπές επιδομάτων, διάλυση του κοινωνικού κράτους, θα επαναφέρει πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά», τόνισε και αναφέρθηκε στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για μέτρα ανακούφισης της μεσαίας τάξης.

Χαρακτήρισε τέλος «συστημική επιλογή» τον κ. Βαρουφάκη με στόχο να ανακόψει την ανατροπή και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top