Φώφη Γεννηματά: «Ανοιχτό» το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ

Για Βενιζέλο: «Δεν υπήρξε καμία αποπομπή»

Δείτε παλιότερο ρεπορτάζ του κεντρικό δελτίου ειδήσεων του STAR για κόντρα Γεννηματά -Βενιζέλου

«Είτε ψηφίσει κάποιος τον κ. Τσίπρα, είτε ψηφίσει κάποιος τον κ. Μητσοτάκη στο τέλος βγαίνει ο κ. Καραμανλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκε, απέτυχε και αποδοκιμάστηκε. Μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πια ντέρμπι. Ήρθε η ώρα για την επιστροφή της πολιτικής στη λογική, για τη στροφή και επιστροφή των πολιτών στο Κίνημα Αλλαγής», υπογραμμίζει η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στη Καθημερινή της Κυριακής.

Δες εδώ το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του STAR

Γεννηματά: Η επιλογή μου για τον Βενιζέλο ήταν πολιτική

Η κ. Γεννηματά υποστηρίζει ότι ενόψει των εθνικών εκλογών τα πράγματα έχουν αλλάξει. «Η μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δημιουργεί νέα δεδομένα. Η πόλωση δεν περνάει πια. Το δικό μας στοίχημα είναι να απεγκλωβίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους προοδευτικούς πολίτες από τα κάλπικα διλήμματα του δήθεν δίπολου ΣΥΡΙΖΑ- Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε ισχυρά και ανανεωμένα ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα και θεωρώ ότι έχουμε τις προϋποθέσεις για την καθοριστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής». 

«Δεν υπήρξε καμία αποπομπή. Ο κ. Βενιζέλος παραμένει στον χώρο μας. Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας συγκροτείται από τον πρόεδρο του κόμματος. Αυτό το δικαίωμα δεν το απεμπολώ», δηλώνει η κ. Γεννηματά για τη σύγκρουσή της με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ενώ προσθέτει ότι το ΚΙΝΑΛ έχει μια σταθερά ανοδική τάση το τελευταίο διάστημα.

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι όπου προσδιόρισε τρεις τομείς στους οποίους το Κίνημα Αλλαγής είναι διατεθειμένο συνεργαστεί μετεκλογικά με την Νέα Δημοκρατία, ώστε να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα. Πρόκειται για την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την συνέχιση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για τα δημοσιονομικά.

Διευκρίνισε όμως πως αυτό δεν ισοδυναμεί με συγκυβέρνηση αλλά είναι «υπεύθυνη αντιπολίτευση», ώστε να αποφευχθεί η διολίσθηση της χώρας σε «περιπέτειες». «Τα υπόλοιπα», είπε «θα αξιολογηθούν μετά το αποτέλεσμα των εκλογών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top