Αλέξης Τσίπρας: «Αν η Τουρκία επιχειρήσει γεώτρηση θα εμποδιστεί!»

Η επίθεση του σε ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη

Ξεκάθαρο μήνυμα στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου ότι η χώρα μας δε θα επιτρέψει σε τουρκικό γεωτρύπανο να κάνει έρευνες μέσα σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το Σάββατο στο cnn.gr

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν καταφέρει να αναδείξουν ότι οι διαφορές με την Τουρκία αφορούν άμεσα την Ευρώπη καθώς τόσο η κυπριακή ΑΟΖ όσο και η ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι στην ουσία ευρωπαϊκές. Χαρακτήρισε την προκλητικότητα της Άγκυρας ένδειξη αδυναμίας και όχι ισχύος και εκτίμησε ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί να γίνει ένα θερμό επεισόδιο. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν σχέδια. «Δεν θα φτάσουν ως εκεί γιατί θα τους αποτρέψουμε. Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα που έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα», είπε ο Πρωθυπουργός σε ερώτηση για το τι θα πράξει η Ελλάδα σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει να φτάσει μέχρι το Καστελόριζο.  

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι θέλει να γυρίσει τη χώρα σε συνθήκες ακραίας λιτότητας. «Ο πρόεδρος της ΝΔ αδικεί τον εαυτό του και τους Έλληνες πολίτες» υποστήριξε σε ερώτηση για το αν και πότε θα διεξαχθεί τελικώς το debate των πολιτικών αρχηγών και τον κάλεσε να έχουν μία τηλεοπτική αντιπαράθεση, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θέλει να δοξαστεί κρυπτόμενος και ότι μένει στην επικοινωνιακή ασφάλεια των παράλληλων μονολόγων.

Λίγο αργότερα, ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε το εναλλακτικό καφενείο «Παντοκαφενές» στο Παλαιό Φάληρο, απόλαυσε έναν παγωμένο φρέντο και μίλησε με νέους επιστήμονες και εκπροσώπους start up επιχειρήσεων. «Σε αυτές τις εκλογές συγκρούεται η Ελλάδας της πονηριάς, της διαφθοράς και της διαπλοκής με την Ελλάδα της δημιουργίας και της καινοτομίας» είπε.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top