Μέτρα που θα «πονέσουν» την Τουρκία θα λάβει η ΕΕ!

Η «σκληρή» πρόταση της Γαλλίας την οποία απέρριψε η Ελλάδα

Τις κυρώσεις που ήδη επεξεργάζεται η Κομισιόν κατά της Τουρκίας αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.     

Τσίπρας: Από εδώ και στο εξής οι ενέργειες της Τουρκίας θα έχουν συνέπειες

Γιούνκερ για κυρώσεις σε Τουρκία: Δε θα είναι μαλακά τα μέτρα

Όπως ανέφερε, οι κυρώσεις είτε θα ανακοινωθούν στις 30 Ιουνίου,  στην έκτακτη σύνοδο κορυφής,  αν η Τουρκία κλιμακώσει τις προκλήσεις, είτε θα πάνε για αργότερα αν δείξει διάθεση υποχώρησης.

Τι είδους μέτρα θα ληφθούν συζητήθηκε ήδη στη σύνοδο κορυφής, με τα ενδεχόμενα να είναι:  

1.  Να στραφεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εναντίον των εταιριών και των φυσικών προσώπων που θα συνεργαστούν με την Τουρκία για τις γεωτρήσεις. Μέχρι τώρα εκδίδει εντάλματα σύλληψης η Κύπρος, αλλά θα ειναι πολυ πιο ισχυρό μήνυμα αν το κάνει η Ευρώπη. 

2.  Το πάγωμα της τελωνειακής ένωσης , το οποίο «πονάει»  οικονομικά την Τουρκία, η οποία φιλοδοξούσε να διπλασιάσει τα προϊόντα εκτός δασμών. 

Όπως πρόσθεσε η Κ. Μακρή,  υπήρξε όμως και  πρόταση των «σκληρών» (όπως ειναι η Γαλλία), για αναστολή όλων των συμφωνιών Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας!   Αλλά αυτό δεν το θέλει ούτε η Ελλάδα, καθώς μια απο αυτές τις συμφωνίες αφορά και τις προσφυγικές ροές, με συνέπεια μια αναστολή της να «λύσει τα χέρια» του Ερντογάν, προκειμένου να ανοίξει κα πάλι την «κάνουλα» στο Αιγαίο.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top