Τσίπρας: Θέλουμε ξεκάθαρες αποφάσεις από τη Σύνοδο για την Τουρκία

Βολές κατά του υποψήφιου του ΕΛΚ για την Κομισιόν Βέμπερ

Αλέξης Τσίπρας σύνοδος κορυφής ΕΕ

"Σήμερα ελπίζω ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πάρει δύο ξεκάθαρες αποφάσεις, σε δύο κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και το μέλλον των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία στην κρίσιμη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου" δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου.

Σήμερα η Σύνοδος Κορυφής: Ο Τσίπρας θα ζητήσει μέτρα κατά της Τουρκίας   

Όπως είπε,  η πρώτη απόφαση θα πρέπει κατά τον ίδιο να είναι ο αποκλεισμός του Μάνφρεντ Βέμπερ από τη προεδρία της Κομισιόν. "Το δεύτερο κρίσιμο θέμα "στο οποίο θα επιχειρήσω τόσο εγώ όσο και ο Κύπριος Πρόεδρος να υπάρξουν ξεκάθαρες θέσεις είναι αυτό που αφορά το ξεκάθαρο μήνυμα που πρέπει να δοθεί προς την Τουρκία να σταματήσει αμέσως την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, τις παράνομες δραστηριότητες εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, διότι παραβιάζοντας την κυπριακή κυριαρχία παραβιάζει και την ευρωπαϊκή κυριαρχία", είπε ο Α.Τσίπρας.

"Και βεβαίως θα εξετάσουμε την κάθε πιθανότητα, στο βαθμό που δεν υπάρξει άμεσος τερματισμός αυτών των παραβιάσεων να υπάρξουν τα κατάλληλα μέτρα, οι κατάλληλες κυρώσεις, διότι το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές, όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο θα έχει συνέπειες", τόνισε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Τσίπρας: «Δε θα αφήσουμε την Τουρκία να κάνει γεώτρηση στην ελληνική ΑΟΖ»

Από την πλευρά του,  ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την  ικανοποίησή του για την ισχυρή τοποθέτηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο πλευρό της Κύπρου.  Ο κ. Αναστασιάδης συμμετείχε στη σύνοδο ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Κύπριος Πρόεδρος  θα έχει πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, συνάντηση συντονισμού, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top