Εκλογές: Πού θα ψηφίσουν στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες

Πότε μπορούν να πάρουν εκλογική άδεια - Πόση δικαιούνται

Κάλπη εκλογες 2019

Στον τόπο, που υπηρετούν, μπορούν να ψηφίσουν όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, το Λιμενικό Σώμα και το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι, όπως ξεκαθαρίζει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, να εγγραφούν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, οι οποίοι διαμορφώνονται με βάση τις καταστάσεις με τους υπηρετούντες που τηρούν οι στρατιωτικές μονάδες και τα λοιπά σώματα.

Πότε μπορούν να πάρουν εκλογική άδεια

Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους ένστολους να ψηφίσουν στον τόπο στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι.

Εκλογική άδεια: Υπολογίστε πόσες μέρες δικαιούστε

Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να το δηλώσουν στην υπηρεσία τους και να λάβουν σχετική έγκριση, αλλά και ειδική άδεια απουσίας για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο.

Δημόσιοι υπάλληλοι: Τι προβλέπει εγκύκλιος για τις άδειες ενόψει εκλογών

Η εκλογική άδεια, που χορηγείται, φτάνει έως και τις τρεις εργάσιμες ημέρες, αναλόγως της χιλιομετρικής απόστασης αλλά και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης. Η εκλογική άδεια δεν συμψηφίζεται με την κανονική ή άλλης μορφής άδεια.

Η εγκύκλιος συνιστά στους οικείους προϊσταμένους και διοικητές να παρασχεθεί η δυνατότητα αυτή, σε όσους το αιτηθούν, υπό τον όρο να μη συντρέχουν σοβαροί υπηρεσιακοί λόγοι που να υπαγορεύουν το αντίθετο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top