Τσίπρας μετά το ΚΥΣΕΑ: Κυρώσεις στην Άγκυρα αν έκανε γεωτρήσεις

«Όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι απόλυτα ασφαλείς»

Δείτε στο video το χρονικό της έκτακτης σύγκλησης του ΚΥΣΕΑ

Το μήνυμα ότι όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους της ΕΕ, θα έχει συνέπειες, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ολες οι Ελληνίδες και οι Ελληνες είναι - και πρέπει να το γνωρίζουν και πρέπει και να το αισθάνονται - απόλυτα ασφαλείς. Η τουρκική προκλητικότητα και παραβίαση του διεθνούς δικαίου από μέρους της Τουρκίας δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος, αλλά αδυναμίας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή και έχει καταφέρει να διαμορφώσει συμμαχίες και ερείσματα στο διεθνές πλαίσιο, τόσο ισχυρά, όσο ποτέ άλλοτε» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να συντονιστούν για τις επόμενες κινήσεις τους και προηγήθηκε της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόδρομος Προδρόμου με γραπτή ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με την ευκαιρία της αποψινής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στην Αθήνα, ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Στη διάρκεια της μακράς συνομιλίας τους συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις και αποφασίστηκε στενός συντονισμός για την επικείμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., καθώς και ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 20 και 21 Ιουνίου».

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, ξεκίνησε τις 17:30 και σύμφωνα κυβερνητικές πηγές, αντικείμενο είχε την αξιολόγηση της κατάστασης και το συντονισμό των ενεργειών, σε συνέχεια των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το συμβούλιο έγινε με φόντο τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και τις πληροφορίες ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει γεωτρήσεις, παρά τις προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων, αλλά και των ΗΠΑ.

Μάλιστα η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ακυρώσει την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα και να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, δείχνει την έντονη ανησυχία της Αθήνας για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top