Μητσοτάκης: Από το 2020 η μείωση φόρων, δεν υπάρχει χώρος για φέτος

«Καμία μείωση συντάξεων, καμία απόλυση στο Δημόσιο»

Μείωση φόρων από το 2020 προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε περίπτωση που οι πολίτες του εμπιστευτούν το τιμόνι της χώρας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Στον προϋπολογισμό του 2020 θα υπάρχει η μείωση φόρων. Έχουμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε τη μείωση. Για το 2019 δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στον Σκάι, επισημαίνοντας ότι είναι κρίσιμο να του δώσουν οι Έλληνες «ισχυρή εντολή διακυβέρνησης».

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ξέρει ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» στη Δικαιοσύνη

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η Βουλή δε θα κλείσει το καλοκαίρι και το φορολογικό νομοσχέδιο για το 2020 θα ψηφιστεί τον Σεπτέμβριο και θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- μείωση του ΕΝΦΙΑ και μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από 28% σε 24%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για επαναδιαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων με τους ευρωπαίους, με βάση το μοντέλο ανάπτυξης που θα παρουσίασει.

«Θα πάω στους Ευρωπαίους και θα τους πω "σας ενδιαφέρει να πάρετε τα λεφτά σας και θα τα πάρετε από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορόληγηση”. Έχω αρκετά δείγματα ότι μια ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση - και γι αυτό ζητώ ισχυρή εντολή -μπορεί να διαπραγματευθεί μείωση πλεονασμάτων», σημείωσε.

Τι είπε για συντάξεις, απολύσεις στο Δημόσιο και κατώτατο μισθό

Όσον αφορά τις συντάξεις, δεσμεύτηκε πως η Νέα Δημοκρατία δε θα τις μειώσει. οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν κινδυνεύουν. Ό,τι μείωση έγινε, έγινε. Στους νέους συνταξιούχους θα ξαναδούμε την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δε θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο, αλλά αντίθετα πως θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις όπου υπάρχουν ανάγκες. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σε νοσηλευτές, γιατρούς, εκπαιδευτικούς και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών, με βάση πάντα τις δυνατότητες της οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στον κατώτατο μισθό, σημειώνοντας πως «θέλουμε να αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό από την αύξηση του ΑΕΠ. Με ανάπτυξη 4% η αύξηση θα είναι 8%. Δηλαδή, θα πάει περίπου στα 700 ευρώ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στρατηγική fake news»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ακολουθεί στρατηγική ψευδών ειδήσεων εναντίον του.

ΝΔ: Η Αχτσιόγλου έχασε την ψυχραιμία της μόλις αποκαλύφθηκαν τα fake news

«Επιμένουν να βάζουν στο στόμα μου λόγια που δεν έχω πει και ακολουθούν στρατηγική fake news. Είναι αδιανόητο σε μια δημοκρατία το αντίπαλο κόμμα το μόνο που ασχολείται είναι να διαστρεβλώνει τα λεγόμενά μου», είπε.

Τι είπε για Βενιζέλο και Γεννηματά

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για το θέμα της μη υποψηφιότητας του Ευάγγελο Βενιζέλου στο Κίνημα Αλλαγής.

Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Έχω σεβασμό στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τη Φώφη Γεννηματά, με την οποία έχουμε συνυπάρξει και σε κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα είναι αποφάσεις που αφορούν άλλο κόμμα θα ήταν αδόκιμο να πω κάτι περισσότερο», σημείωσε.

Παράλληλα, απαντώντας στο τι μέλλει γενέσθαι με τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, είπε πως κάνει εξαιρετική δουλειά και πως «η θητεία της επιτροπής τελειώνει στο τέλος του έτους και τότε θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».

«Έχουμε ισχυρούς συμμάχους και το Διεθνές Δίκαιο για να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία»

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και τις προκλητικές δηλώσεις στου Μεβλούτ Τσαβούσογλου για έναρξη γεωτρήσεων στην Κύπρο από τον «Πορθητή».

Υποβάθμιση-χαστούκι της Moody's σε Τουρκία - Ξεκινά γεωτρήσεις σε Κύπρο

«Θα επιχειρήσουμε προσέγγιση συνεννόησης με πλαίσιο την τήρηση του Διεθνούς Δικαιού και των άγραφων κανόνων της καλής γειτονίας. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους και με σύμμαχο το Διεθνές Δίκαιο θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκία με καλή διάθεση και με αυτοπεποίθηση. Δεν είμαι υπέρμαχος των συναντήσεων για επικοινωνιακούς λόγους», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top