Οι συγχωνεύσεις υπουργείων που σχεδιάζει ο Μητσοτάκης αν εκλεγεί

Μείωση φόρων και αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση στα πρώτα νομοσχέδια

Το ζήτημα της αυτοδυναμίας έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και ξεδίπλωσε το σχέδιο του για ανάπτυξη με μειώσεις φόρων και κίνητρα για επενδύσεις.

Mητσοτάκης: Αυτοδύναμη Ελλάδα χωρίς νέες περιπέτειες

O Κυριάκος  Μητσοτάκης συνδέει ευθέως την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας με τη θετική πορεία της οικονομίας. Στόχος του είναι να καταργήσει άμεσα την απλή αναλογική, με έναν νέο εκλογικοί νόμο που θα δίνει ενισχυμένη πλειοψηφία στο πρώτο κόμμα με μπόνους 35 εδρών.

«Οι  Έλληνες θα αποφασίσουν αν η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες με άγνωστη κατάληξη ή αν θα προχωρήσουμε μπροστά με αλήθεια και με ανάπτυξη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στον ΣΒΒΕ.  

ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ

Αλλαγές με το «καλημέρα» σε κυβέρνηση και κράτος σχεδιάζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εφόσον επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις.

Γκάλοπ MRB για το Star: Πρώτη η ΝΔ με διαφορά 7,6% στην πρόθεση ψήφου

Στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου θα κάθονται 14 υπουργοί και ένας αναπληρωτής καθώς σχεδιάζεται να συγχωνευθούν μεταξύ άλλων το Υπουργείο Εσωτερικών με το Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το Πολιτισμού με το Τουρισμού και το Δικαιοσύνης με το Δημόσιας Τάξης. 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΝΑΡΚΕΣ

«Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος. Είναι δυστυχώς σπαρμένος με πολλές νάρκες που αφήνει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση» προειδοποιεί και τα ίδια τα στελέχη του ο κ. Μητσοτάκης 

Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν γίνει πρωθυπουργός, είναι να ενισχύσει την ανάπτυξη με κίνητρα για επενδύσεις και μειώσεις φόρων σε δυο δόσεις: 

Πρώτος συντελεστής για τα φυσικά πρόσωπα στο 9% από 22%, και 1.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί. Φορολογικός συντελεστής στο 20%  από το 29% για τις  επιχειρήσεις και ψαλίδι 30% στον ΕΝΦΙΑ.

Στις  πρώτες αλλαγές  που ετοιμάζει περιλαμβάνεται η  Αυτοδιοίκηση, σχετικά με τις αρμοδιότητες δημάρχων και περιφερειαρχών, αλλά και τη λειτουργία των Δημαρχιακών Επιτροπών,  ώστε να αντιμετωπιστεί η αδυναμία λήψης πλειοψηφικών αποφάσεων  στα δημοτικά συμβούλια  που εκλέχθηκαν με την απλή αναλογική.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top