Aυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Άγκυρα

Εντάλματα σύλληψης για το πλήρωμα του «Πορθητή»

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος το πρωί επιθεώρησε τα πλοία του ελληνικού Στόλου, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε το πρωί στο Φλοίσβο, επιθεώρησε το τιμητικό άγημα και λίγο αργότερα επιβιβάστηκε στη φρεγάτα «Σαλαμίς» για να επιθεωρήσει το Στόλο, στο πλαίσιο της άσκησης «Καταιγίδα».

Από την φρεγάτα ο κύριος Παυλόπουλος έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία.
 
«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, τα σύνορά μας είναι καθορισμένα, να το γνωρίζει αυτό η Τουρκία. Όταν οι Έλληνες υπερασπίζονται τα σύνορά τους, δεν υπολογίζουν κανένα κόστος…» τόνισε ο κύριος Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος επιθεώρησε τον ελληνικό στόλο

Παρόντες στην επιθεώρηση του Στόλου ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης και η στρατιωτική ηγεσία. Ο Προκόπης Παυλόπουλος στέλνει μήνυμα και για τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
 
«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το διεθνές δίκαιο και έχουμε συμμάχους την Ε.Ε, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ» ήταν το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου.
 
Εντάλματα σύλληψης για το πλήρωμα του «Πορθητή» 

Πηγή του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι η Λευκωσία έχει εκδώσει διψήφιο αριθμό ενταλμάτων σύλληψης για τα μέλη του πληρώματος του τουρκικού γεωτρύπανου «Φατίχ» που βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Πάντως το αυτί των Τούρκων δεν ιδρώνει.

Το…χαβά τους οι Τούρκοι

«Τους έχουμε προειδοποιήσει να μη κάνουν τέτοια βήματα. Τι δηλαδή ; Θα εκδώσουν ένταλμα και θα συλλάβουν οι ελληνοκύπριοι τους πολίτες μας ; Αυτό είναι αδύνατον» δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν: «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στις έρευνες, τις γεωτρήσεις και την ΑΟΖ εκεί. Να μην έχει κανείς αμφιβολία γι αυτό» σχολίασε ο εκπρόσωπος τουρκικής Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top