«Καρφιά» από Φίλη: Μας κόστισε το ύφος της εξουσίας

Οι τρεις λόγοι για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές

Για «ύφος της εξουσίας», που στοίχισε στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο ο Νίκος Φίλης, αποτιμώντας τις αιτίες της μεγάλης ήττας του κυβερνώντος κόμματος στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται σε τρεις λόγους:

Πρώτος λόγος, η εφαρμογή των μνημονίων: «Ίσως ήταν λιγότερα επώδυνα από των προηγούμενων και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να βρει χαραμάδες για τους πιο αδύναμους συμπολίτες, αλλά τελικά εφήρμοσε μνημόνια, με νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση. Ο επώδυνος συμβιβασμός έφερε και άλλους συμβιβασμούς. Δεν υπήρξε κόμμα που να γλίτωσε από τα μνημόνια., Η Νέα Δημοκρατία έχασε και ανασυγκροτήθηκε, το ΠΑΣΟΚ εξαερώθηκε».

Δεύτερος λόγος, η ατολμία: «Σε θέματα που δεν μας πίεσε το ασφυκτικό πλαίσιο από το Μνημόνιο προχωρήσαμε με ατολμία και αυτό το καταγράφει ο κόσμος».

Τρίτος λόγος, «το ζήτημα του ύφους της εξουσίας. Μερικές συμπεριφορές δημιούργησαν, δυστυχώς, μια απόσταση των πολιτών από τη διακυβέρνηση».

Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε «μεγάλη διαφορά τις 9-10 μονάδες» και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το εάν μπορεί να ανατραπεί μέσα σε έναν μήνα, λέγοντας «δε θέλω να κάνω προβλέψεις, αυτός θα είναι ο αγώνας μας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top