Πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο ανακοίνωσε ο Τσίπρας μετά την ήττα

«Το εκλογικό αποτέλεσμα δε μου ταιριάζει και δε θα το αγνοήσω»

Δείτε στο video τη δήλωση του Πρωθυπουργού

Πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που έδωσε καθαρό προβάδισμα 9 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος τον καλούσε να παραιτηθεί και να πάει τη χώρα σε εκλογές.

«Αμέσως μετά το β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του ζητήσω να προκηρύξει πρόωρες εκλογές» είπε ο Πρωθυπουργός.

Πηγή φωτογραφίας: Μιχάλης Βαρακλας/InTime

«Τέσσερα χρόνια τώρα πορευτήκαμε σε πρωτοφανείς δυσκολίες, με γνώμονα την εντιμότητά μας και τη στήριξη του ελληνικού λαού» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του μετά την βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. «Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας..Δε μου ταιριάζει και δε θα το αγνοήσω. Δεν πορεύτηκα με κόλπα και στρατηγήματα, δεν επέλεξα τον δρόμο της ιδιοτέλειας. Δε θα το πράξω ούτε τώρα.» είπε και πρόσθεσε:

«Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την έξοδο από την κρίση και το σχέδιό μας για τη στήριξη των πολλών» συνέχισε για να καταλήξει ότι:

«Η τελική ετυμηγορία ανήκει πάντοτε στον λαό. Δε θα αποδράσω και δε θα το βάλω στα πόδια από τη μάχη να υπερασπιστούμε τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού. Θα δώσουμε τη μάχη όπως έχουμε μάθει να κάνουμε πάντα και τις πιο δύσκολες στιγμές».

Μητσοτάκης: Ο Πρωθυπουργός να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές

Επίσημη εκτίμηση αποτελέσματος: Στο 9% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή φωτογραφίας: Μιχάλης Βαρακλας/InTime

Αναλυτικά η δήλωση του Πρωθυπουργού:

«Τέσσερα χρόνια τώρα πορευτήκαμε σε πρωτοφανείς δυσκολίες. Κόντρα στο ρεύμα. Αλλά πάντοτε με όπλο την αξιοπρέπεια μας, την εντιμότητα μας και τη στήριξη του ελληνικού λαού.Βγάλαμε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων, καταφέραμε εν τέλει να ορθοποδήσουμε και μόλις ανασάναμε, θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα της πατρίδας. Ένα σχέδιο ελάφρυνσης για τους πολλούς, σχέδιο ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία.Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο σχέδιό μας. Στα μέτρα ελάφρυνσης, στην πορεία ανασυγκρότησης της κοινωνίας και της χώρας. Έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να τα αμφισβητήσει. Για να μη μπορούν όσοι καιροφυλακτούν μέσα και έξω από τη χώρα, να τα πάρουν πίσω, να πάρουν πίσω τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού.Το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή στην πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Δεν μου ταιριάζει, δεν το έκανα ποτέ και δε θα το κάνω και τώρα, να αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα. Αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών. Για να είναι τελικά ο ελληνικός λαός αυτός και μόνο αυτός που θα πάρει την οριστική απόφαση: Αν επιθυμεί να συνεχίσουμε με ένα σχέδιο για τη στήριξη των πολλών ή αν επιθυμεί την επιστροφή στα σκοτάδια της λιτότητας, του ΔΝΤ, στο χθες που όλοι και όλες ζήσαμε».

Η ανακοίνωση της ΝΔ μετά την πρόκηρυξη πρόωρων εκλογών από τον Αλέξη Τσίπρα

«Ο κ. Τσίπρας υπό το βάρος μια συντριπτικής ήττας, αναγκάστηκε να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Οι Έλληνες με την ψήφο τους έδωσαν τη λύση. Και θα ανοίξουν τον δρόμο για μια φωτεινή Ελλάδα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top